Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Manole va prezenta gala de deschidere a Astra Film Festival

romanialibera.ro
marius manole paul ilea

Actorul Marius Manole va prezenta, vineri, la gala de deschidere a Astra Film Festival, principalele evenimente ale celei de-a 27-a ediţii şi concertul trupei Subcarpaţi pe Scena de pe Lac, la Muzeul Astra, potrivit news.ro.

Proiecţiile din cadrul programului Valuri AFF vor avea loc cu casa închisă. Organizatorii anunţă suplimentarea unor locuri amplasate pe malul lacului.

Ediţia Astra Film Festival 2020 este una în care accentul atât pe creativitate, cât şi pe calitatea selecţiei filmelor documentare, cât şi pe respectarea unor reguli normale, adaptate la vremurile în care trăim.

„Sunt trei motive pentru care vă chem să veniţi să vă faceţi plinul de film documentar la Astra Film Festival. Unu: să exersaţi ascultarea, atenţia, empatia. Doi: să înţelegeţi, retrăind emoţii, poveşti ale semenilor voştri. Trei: să descoperiţi alte perspective, soluţii, lumi omeneşti contemporane”, a spus actorul Marius Manole.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai perne curate și dezinfectate fără să cumperi unele noi

Sâmbătă şi duminică, Astra Film Festival se va instala în Muzeul Astra.

Sâmbătă, la ora 16.00, filmul „Între lumi” (Maria Cinar-Jigan), cu sesiune Q&A la final, va deschide seria de proiecţii la Amfiteatru, unde va urma apoi, de la 16.30, filmul „Reflexii în Est” (Andreea Cristina Borţun), de asemenea cu sesiune Q&A şi Expo talk „Identităţi feminine în ruralul sudic românesc” cu regizoarea şi cu autoarea Mihaela Miroiu.

La ora 18.00, va fi difuzat la Târgul de ţară filmul „August 23 1944/2019” (Andra Tarara, David Schwartz, Roland Ibold), urmat de Q&A.

La ora 20.00, la Terasa cu flori - Centrul Cultural „Ion Besoiu”, va fi proiectat filmul „Lumea văzută de Amazon” (Thomas Lafarge şi Adrien Pinon). Tot aici va începe programul Valuri AFF, cu prima proiecţie: filmul „Povestea lui Fatat”(Ibrahim Harb).

„Pentru că este o cerere foarte mare de bilete pentru aceste proiecţii speciale, cărora le-am zis Valuri AFF, am decis să amenajăm un amfiteatru şi pe uscat, la „Casa podarului”, de unde aceia care nu au avut loc în bărci sau pe hidrobiciclete să poată viziona proiecţiile în condiţii bune şi în deplină siguranţă. Să ne bucurăm responsabil de film, natură şi de oraş cu toată fiinţa”, transmit organizatorii.

Seara de sâmbătă se încheie cu un concert Şuie Paparude, de la ora 22.00, pe Scena de pe Lac.

Proiecţiile şi evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfăşura în opt spaţii: Scena de la Lac, Târgul de ţară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru şi Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava - Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori - Centrul Cultural „Ion Besoiu” şi în Piaţa Mică din centrul istoric al Sibiului.

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare online pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ şi pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival şi vor fi disponibile la casieriile AFF începând de vineri, 4 septembrie, la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16), respectiv de sâmbătă, 5 septembrie, în Piaţa Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film) şi la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.