Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Nistor (FSE): 'Greva generală în educație poate fi reluată oricând / Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei'

antena3.ro
marius nistor

Liderul FSE, Marius Nistor, a declarat luni că greva generală în educație poate fi reluată oricând.

„E doar o suspendare. În momentul în care constatăm că proiectul de lege nu conține acea grilă, acțiunea se reia. (...) Politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat în acest act normativ se sinucid politic. Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei. (...) Dacă am fi trădat, însemna că doi lideri discutau cu guvernul și puneau oamenii în fața faptului împlinit. Dar noi de fiecare dată ne-am întors să consultăm oamenii.”, a spus Marius Nistor, într-o conferință de presă la sediul FSLI.

La rândul său, liderul FSLI Simion Hăncescu a spus că greva poate continua dacă procentul este de peste 50 +1: „Obligatoriu trebuie să intre în corpul legii acest procent – 50% majorarea de la 1 ianuarie 2024. Dacă acest lucru nu se respectă, înseamnă că această clasă politică sunt complet neserioși și și-au bătut joc de noi. (...) Negociem contractul colectiv de muncă, negocierea nu este încă încheiată. Conform legii, greva poate continua dacă procentul este de peste 50 +1. Profesorii doresc să intre la ore deja pentru că este o problemă legată de salarii, ne-au comunicat liderii de sindicat. Nu avem procentul exact pe județe, dar vom afla”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.