Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat: Gata cu scuzele! Poliția Română trebuie reformată

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

”Ce se întâmplă cu Poliția Română? În ultima perioadă s-au întețit scandalurile în care au fost implicați oameni ai legii, și pentru care, din păcate, mai marii instituției nu au nicio reacție. Imaginea Poliției a ajuns să fie tot mai pătată, munca polițistului fiind din ce în ce mai umbrită de astfel de incidente”, susține deputatul PSD Marius Ostaficiuc într-un comunicat remis presei.

”Accidentul rutier provocat de un polițist și în care o fetiță de 11 ani a decedat, cazul în care un alt polițist a umblat drogat la femei de moravuri ușoare sau diversele dispute cu interlopii, toate acestea au făcut că imaginea Poliției să fie puternic lovită. Scuzele ministrului de Interne și explicațiile tardive despre pedepsirea polițiștilor nu au darul să schimbe situația. Importante sunt măsurile care trebuie luate pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

Problema pleacă tocmai de la vârf, de unde ar trebui luate măsurile pentru remedierea situației. În fapt, în ultimii ani s-au făcut mai multe angajări din sursă externă, angajări care nu au avut darul de a suplini lipsa de personal, ci dimpotrivă. Trebuie să o spunem foarte clar si sa ne asumamacest lucru:

Au ajuns în sistem oameni care nu au avut calificarea necesară, lucru care a dus la o degradare a funcției. În plus, în ultimii ani s-au întețit și protestele polițiștilor, a cadrelor MAI. Oamenii au cerut salarii mai mari, acordarea normelor de hrană, a sporurilor de armă, etc. Lipsa acestora a dus la o plecare din sistem și la o angajare din sursă externă, care nu a corespuns așteptărilor.

Pentru că dacă Ministerul de Interne ar aloca fonduri suficiente în sistem, ar face investiții, angajari conform necesarului de posturi, atunci se poate ajunge și la o responsabilizare mai mare a Poliției și nu ar mai fi incidente că cele menționate anterior. Dar, din păcate, în prezent, lipsește voința.

Personal, am avut o colaborare foarte bună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne că președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iași. Am colaborat cu reprezentanții MAI pe mai multe paliere și împreună am căutat să găsim soluții că viața cetățenilor să fie una mai sigura, iar activitatea forțelor de ordine să fie cât mai eficientă. Din punctul meu de vedere, discuțiile trebuie să fie purtate și la un nivel mai mare, la principalii factori de decizie și să nu lipsească asumarea reformei Poliției Române domnule ministru!”, a declarat președintele organizației municipale a PSD Iași, deputatul Marius Ostaficiuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.