Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat PSD, despre criza scumpirilor din energie: Guvernul se ține de povesti și le mai și explică!

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

Deputatul Marius Ostaficiuc critica dur felul în care Ministerul Energiei și ministrul Virgil Popescu înțeleg că acționeze și să comunice în criza scumpirilor la energie. Social-democratul consideră într-un comunicat de presă că explicațiile venite dinspre Executiv sunt mai degrabă matematice fără a ține cont de situația socială din țară:

”Explozia prețului la energie va da startul unui val de scumpiri in lanț cu costuri greu de suportat pentru buzunarul omului de rând.

Asta înseamnă că, această problemă trebuie analizată cu maximă atenție și responsabilitate, nicidecum exploatată politic!

Explicațiile ministrului energiei în Parlamentul României sunt pur tehnice și sună mai degrabă a calcule matematice. Adevăratele calcule însă, se vor regăsi in bugetul fiecărei familii mai ales că peste două luni vine iarna.

Guvernul trebuie să vină cu argumente serioase pentru aceasta situație și totodată cu măsurile de protecție socială ce se impun.

Până se va întâmpla aceasta, asistăm la aceleași banale scuze cu "situația moștenită" de la guvernele anterioare.

Comisia parlamentară de anchetă privind creșterea prețurilor la energie si gaze trebuie să facă o analiză obiectivă, o evaluare corectă a acestor măsuri și populația să fie informată imediat.

Ministrul Virgil Popescu trebuie să își asume responsabilitatea pentru acceptarea acestor măsuri nu să se ascundă dupa deget, mascând realitatea.

Facturile la energie electrică și gaze naturale arată cât de grea este situatia in acest moment și ce efort financiar fac românii pentru a suporta aceste costuri și altele ce decurg de aici.

Plafonarea prețurilor ar fi o soluție, însă trebuie găsită o formulă prin care acest lucru să nu mai fie la discreția unor indivizi ori monopolul unor companii. Să nu mai dăm vina pe cei de dinainte, ci să căutăm cu adevarat soluții, să fim cu bună credință.

Guvernul Cîțu a fost cel care a făcut ca prețurile facturilor să crească, prin incompetență și lipsă de implicare. Acest lucru asociat crizei politice generată de absurditatea si încăpățânarea unui personaj fără scrupule, ce nu înțelege că trebuie să facă zece pași in spate, dar și a unei coaliții fantomă, ne arată un tablou sumbru al situației socio-economice in care se află țara noastră la acest moment.

România are nevoie de stabilitate economică, de un guvern cu oameni capabili  și preocupați de viitorul acestei țări.

Astăzi vorbim de prețurile la energie, de costuri, lipsuri, sărăcie. Mă întreb când va veni ziua să vorbim despre creștere economică, despre creșterea nivelului de trai.  Evident că sub acest Guvern șansele sunt nule. Zilele trec, iar traiul populației este tot mai îngrijorată de instabilitatea economică și politică.

Nu mai avem de ce să așteptăm explicatii, chiar daca ministrul energiei spune ca a votat pentru această comisie. Românii au nevoie de fapte. Cifrele scoase din joben nu mai păcălesc pe nimeni. Asta trebuie sa priceapă Florin Cîțu, Virgil Popescu si restul băieților veseli din actualul Guvern.”, susține deputatul Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale a PSD Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.