Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Pașcan, liderul deputaților PMP, solicită activarea comisiei de anchetare a activității SRR

Facebook.com
Marius Paşcan

Marius Pașcan, liderul deputaților PMP, solicită activarea comisiei de anchetă parlamentară privind activitatea Societății Române de Radiodifuziune (SRR), acesta reclamând faptul că deși a fost validată în februarie, comisia nu a avut nicio ședință până în prezent, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

"În calitate de membru al pseudocomisiei de anchetă parlamentară privind SRR, această comisie a fost validată de plen în luna februarie a anului trecut, a fost ascunsă de PSD și de aliații săi astfel încât nu a avut nicio ședință. În momentul de față sunt 600 de angajați ai televiziunii care protestează față de managementul periculos și grave. SRR a ajuns o unealtă de propagandă a actualilor guvernanți. Am solicitat să se activeze această comisie", a declarat Marius Pașcan, marți, în Parlament.

De asemenea, acesta a declarat că șapte membri ai Consiliului de Administrație al SRR, "cei care ar trebui să stabilească bugetul, proiectele, contractele care sunt asumate", au declarat Comisiei pentru cultură că nu li se pun la dispoziție documentele instituției.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

"Când este invitată la Comisia pentru Cultură și media a Camerei Deputaților, directorul general, doamna Gradea, refuză să răspundă întrebărilor de parcă ar conduce o instituție care i-ar aparține. Regulamentul Camerei Deputaților prevede, după constituirea unei comisii de anchetă parlamentară, în termen de 60 de zile se prezintă un raport", a mai declarat Pașcan.

În urmă cu o săptămână, președintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, a anunțat că va propune BEX PNL să adopte o decizie prin care să ceară Birourilor permanente întrunirea comisiilor pentru respingerea rapoartelor de activitate pe 2018 ale Societății Române de Televiziuni (SRTv) și Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, conducerea trebuie să prezinte Parlamentului rapoartele anuale de acitivitate, alături de conturile de execuţie a bugetelor celor două societăţi.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

Respingerea raportului de activitate are ca efect dizolvarea de drept a Consiliului de Administraţie.

Preşedinte-director general al Consiliului de Administraţiei al Societăţii Române de Televiziune este Doina Gradea. Aceasta primit votul în Parlament pe 28 martie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.