Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Paşcan a înregistrat mai multe zeci de amendamente la proiectul de buget

Facebook.com
Marius Paşcan

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Marius Paşcan, anunţă că a înregistrat mai multe zeci de amendamente la proiectul de buget, care privesc dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii din judeţul Mureş, alocări de resurse pentru lucrări în regim de urgenţă la 50 de biserici de lemn, dar şi pentru achiziţionarea casei părinteşti a actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, scrie Agerpres.

"În pofida promisiunilor neruşinate ale celor din alianţa guvernării (PSD-ALDE-UDMR), bugetul de stat configurat pentru acest an este, din păcate, unul al recesiunii şi nu soluţionează niciuna dintre problemele mari ale României. Le-am solicitat primarilor mureşeni să-mi comunice priorităţile lor pentru a propune, în temeiul acestora, amendamente la proiectul legii bugetului de stat şi alocări de resurse pentru comunităţile locale din judeţul Mureş. Pe baza proiectelor primăriilor, am înregistrat câteva zeci de amendamente pentru judeţul Mureş care privesc dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, construcţia de locuinţe pentru tineri, în regim ANL", a afirmat Paşcan, într-un comunicat.

Deputatul menţionează că a solicitat alocări bugetare şi pentru alimentarea cu energie electrică a cetăţii de refugiu din sec. al XIV-lea, din comuna Saschiz, judeţul Mureş. Alte amendamente vizează alocări de resurse pentru angajarea unor lucrări în regim de urgenţă la 50 de biserici de lemn - în principal reparaţii la acoperişuri, la structurile de lemn afectate. 

"Acestea sunt monumente istorice şi se află într-o avansată stare de degradare sau sunt în pericol să sufere pagube însemnate din cauza distrugerii acoperişurilor şi a structurii din lemn", a adăugat el.

Citește și: Eugen Teodorovici vrea să fie comisar european. Cursă acerbă în PSD pentru locul României / SURSE

Paşcan, care face parte din Comisia pentru cultură, arte şi mass-media a Camerei Deputaţilor, a propus achiziţionarea casei părinteşti a actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, de la Vişinelu, şi a atelierului artistului Ion Vlasiu, de la Deda-Bistra, precum şi amenajarea acestora ca spaţii muzeale şi includerea lor în traseele culturale. 

"Din păcate, în judeţul Mureş nu există nicio casă memorială, deşi există numeroase personalităţi ale culturii României originare din acest judeţ. De asemenea, am propus alocarea de resurse necesare realizării unor busturi pentru personalităţi ale vieţii culturale mureşene, care şi-au lăsat amprenta pe devenirea cultural-spirituală naţională, şi amenajarea unei rotonde 'Cenaculum' la Târgu-Mureş reprezentând următoarele personalităţi: Vasile Netea - istoric, Romulus Guga - scriitor, Mihai Sin - scriitor, Ion Fiscuteanu - actor, Ovidiu Iuliu Moldovan - actor, Serafim Duicu - istoric literar, Romulus Feneş - actor", a arătat el. 

Deputatul a reamintit că Partidul Mişcarea Populară depune 2.500 de amendamente la proiectul privind legea bugetului de stat pentru anul 2019, supus dezbaterii parlamentare în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.