Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Pieleanu explică cine PIERDE în urma eșecului de la referendum: schimbare RADICALĂ a electoratului

Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu susține că marii perdanți ai referendumului pentru familie sunt PSD și PNL, marile partide care și-au asumat susținerea referendumului. De asemenea, sociologul remarcă că, la acest vot, se remarcă faptul că cetățenii din mediul urban au votat mai mult decât cei din mediul rural.

Citește și: BEC a anunțat participarea la vot pentru ora 16.00: prezența la referendum este de 15,21%

”Există riscul să fie sub 20%, seara este puțin probabil ca cetățenii să vină la vot, cel puțin așa ne demonstrează alegerile din anii trecuți.

Este un eșec ca temă acest referendum, este un eșec la modul aplicare și, în mod evident, este un eșec al celor două mari partide care au anunțat că sprijină referendumul

Se vorbește despre implicarea Bisericii în promovarea referendumului. Să ne uităm că cea mai mare prezență este la Suceava, nu la Dâmbovița cum s-a spus. La Suceava este Ierualismul neamului românesc cu o societate profund religioasă, iar aici se vede implicarea Bisericii. Din nefericire, nu peste tot s-a implicat la fel Biserica”, a declarat Marius Pieleanu, la Antena 3.

De asemenea, sociologul susține că se remarcă influența tot mai mare pe care o au rețelele de socializare asupra comportamentului electoral.

”Observați că participarea este mai mare la orașe decât la sate, ori noi ne obișnuiserăm să fie tocmai invers. Se pare că rețelele sociale au funcționat mult mai bine și acestea au detarminat electoratul să nu iasă la vot. În plus, informarea redusă din mediul rural a condus la o prezență foarte slabă, pentru că oamenii au crezut că votează altceva, nu pentru familie”, a mai spus sociologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.