Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Vasiliu, PNRR: Continuarea colaborării cu BERD este esenţială în perioada următoare

lansare PNRR

Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marius Vasiliu a avut luni o reuniune la nivel înalt, organizată în format videoconferinţă, cu vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Pierre Heilbronn, prilej cu care au discutat despre colaborarea în viitoarea perioadă de programare şi implementarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat al MIPE, în cadrul reuniunii, ce a vizat dezvoltarea şi implementarea priorităţilor strategice finanţate cu fonduri europene, au fost discutate principalele oportunităţi de colaborare dintre minister şi BERD, în perspectiva derulării noilor programe operaţionale finanţate prin Politica de Coeziune 2021-2027.

Cei doi oficiali au vorbit, totodată, despre implicarea reprezentanţilor băncii în dezvoltarea administraţiei şi în creşterea absorbţiei fondurilor europene, precum şi despre instrumentele propuse de BERD în ceea ce priveşte implementarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă pregătit de România.

"Continuarea colaborării cu partenerii noştri de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este esenţială în perioada următoare, mai ales în perspectiva oportunităţilor de finanţare consistente propuse de Comisia Europeană. Sunt extrem de importante ambele componente ale acestei colaborări, atât cea de sprijin pentru cofinanţarea proiectelor majore, care se derulează prin fonduri structurale, cât şi cea de asistenţă pentru absorbţia fondurilor nerambursabile, dar luând în considerare, bineînţeles, şi PNRR", a declarat Marius Vasiliu.

Din partea BERD, la reuniune au mai participat Charlotte Ruhe - director general, Mark Davis - director, Venera Vlad - director asociat, Renato Giacon - consilier principal, precum şi Lucian Isar, reprezentantul României la BERD.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va continua dialogul cu instituţiile financiare internaţionale, astfel încât să poată promova soluţii viabile pentru susţinerea reformelor vizate şi să mizeze pe o abordare strategică a utilizării fondurilor nerambursabile în România, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.