Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Knopfler, legendarul chitarist și fondator al Dire Straits, pune în vânzare 120 de chitare și amplificatoare

verdenfata.com
chitara

Chitaristul Mark Knopfler, fondatorul trupei Dire Straits, va vinde în ianuarie la licitaţie 120 de chitare şi amplificatoare, printre care şi chitara folosită pentru înregistrarea hitului ''Money For Nothing'' şi la care a cântat în concertul Live Aid din 1985, a anunţat marţi casa Christie's, potrivit AFP.

''Am petrecut destul de mult timp cu aceste chitare, dar acum ele au nevoie de un cămin potrivit'', a explicat cântăreţul, un virtuoz al chitarei, citat de casa Christie's. Mark Knopfler a spus că va fi ''trist că trebuie să renunţe la ele'', după toate aceste ''momente minunate'', potrivit Agerpres.

''Este timpul'' să le scoatem din husele lor, a adăugat artistul britanic, în vârstă de 74 de ani. ''De ce să le ţinem agăţate în cui când sunt persoane cărora le-ar plăcea să le aibă şi să cânte la ele în fiecare zi?'', a adăugat vedeta Dire Straits, trupa alături de care Mark Knopfler a creat unul dintre sunetele cele mai recognoscibile din anii 1980, inspirat din blues şi country.

Colecţia scoasă la vânzare, care include 120 de chitare şi amplificatoare, acoperă cariera de 50 de ani a lui Mark Knopfler.

Printre chitarele scoase la licitaţie se află ''nume emblematice şi mondiale cunoscute'' cum ar fi Gibson, Fender şi Martin, precum şi modele fabricate la comandă de lutieri din lumea întreagă, a explicat casa de licitaţii.

Printre vedetele licitaţiei se numără o chitară Les Paul Standard, din 1959, dobândită de la Bobby Tench, din trupa Jeff Beck Group. Pe spatele chitarei, vopseaua s-a şters în locul unde instrumentul s-a frecat de cureaua proprietarului. Instrumentul este estimat la o sumă cuprinsă între 300.000 şi 500.000 de lire sterline (între 400.000 şi 570.000 de euro).

Este scoasă la vânzare şi chitara la care artistul a înregistrat ''Money for Nothing'' şi la care a cântat în cadrul concertului Live Aid din 1985. Are o valoare estimată între 10.000 şi 15.000 de lire sterline.

Licitaţia se va desfăşura pe 31 ianuarie la Londra, iar vânzarea va fi precedată, în perioada 9-13 decembrie, de o expoziţie la New York, apoi la sediul casei Christie's din Londra.

Un sfert din suma încasată în urma licitaţiei va fi donată unor organizaţii caritabile, printre care Crucea Roşie britanică.

Intervievat de BBC, Mark Knopfler a recunoscut că va cumpăra probabil alte chitare cu banii pe care-i va câştiga în urma licitaţiei. ''Cred că nu pot rămâne insensibil la această tentaţie'', a spus el râzând

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.