Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Zuckerberg intră în bătălia Inteligenței Artificiale pentru a rivaliza cu Google și Microsoft

gearrice.com
meta ai inteligenta artificiala

Meta intenționează să lanseze o versiune comercială a modelului său de inteligență artificială (AI), cu scopul de a ajunge la o utilizare mai largă, conform unui raport al Financial Times .

Raportul conținea detalii din surse apropiate Meta, care au spus că, deși compania a lansat deja propriul model, numit LLaMa, pentru cercetători și academicieni la începutul acestui an, noua versiune va fi disponibilă pe scară largă și va putea fi personalizată de companii, conform cointelegraph.com.

Acest lucru vine în timp ce Meta încearcă să se poziționeze pentru a fi competitiv cu OpenAI susținut de Microsoft, creatorul ChatGPT și Google, care sunt lideri actuali în spațiu.

Sursa FT, despre care se spune că are cunoștințe despre strategia la nivel înalt la Meta, a spus:

Scopul este de a diminua dominația actuală a OpenAI.”

Cu versiunea comercială a LLaMa, start-up-urile și companiile vor putea să construiască software și aplicații personalizate pe deasupra tehnologiei AI de bază a Meta.

În acest moment, toate modelele Meta sunt gratuite și open-source, deși două dintre sursele FT au spus că compania a explorat o versiune plătită pentru clienții întreprinderi. Cu toate acestea, nu ar face parte din viitoarea lansare.

Lansarea versiunii comerciale este așteptată „iminent”, spun sursele FT apropiate situației.

Mai mult, Meta și-a făcut modelele LLM open-source, ceea ce înseamnă că detaliile operațiunilor sistemului sunt disponibile public. Nu este cazul concurenței sale precum OpenAI, care își păstrează codul privat pentru terți.

Sursa FT apropiată de Meta a spus:

Meta și-a dat seama că sunt în urmă cu ciclul actual de hype AI, iar acest lucru le oferă o modalitate de a deschide ecosistemul și de a părea că fac ceea ce trebuie, fiind caritabili și dând înapoi comunității.

Cointelegraph a contactat Meta pentru comentarii suplimentare cu privire la dezvoltare și strategia acesteia.

Aceste dezvoltări apar în momentul în care Meta se confruntă cu un proces din partea autoarei Sarah Silverman, împreună cu alți doi autori în numele unei clase de proprietari de drepturi de autor din Statele Unite, care susțin că Meta a încălcat drepturile de autor în timp ce își antrenează sistemele AI.

OpenAI a fost lovit de un proces similar de acțiune colectivă , care susține că compania a comis furt de date în formarea modelelor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.