Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Zuckerberg: 'O companie privată nu ar trebui să poată cenzura politicieni sau știri'. Avertismentul lansat de fondatorul Facebook

mark_zuckerberg_02341900

Într-o democrație, o companie privată nu ar trebui să aibă capabilitatea de a cenzura politicieni sau știri, a scris fondatorul și directorul executiv al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, în publicația The Wall Street Journal.

"Încă de când am început Facebook în 2008, m-am concentrat asupra construirii unor servicii care le dau oamenilor o voce și îi unește. De-a lungul istoriei, aceste obiective au mers în paralel - chiar dacă nu pare așa în ziua de astăzi. Frederick Douglas a numit libera exprimare ca fiind "reformatorul moral al societății". Mișcări ca #BlackLivesMatter și #MeToo depind de oamenii care își împărtășesc experiențele în mod liber. Libertatea de exprimare a reprezentat un punct central în lupta pentru democrație", scrie fondatorul Facebook.

Ingrid Mocanu a LUAT FOC după validarea raporturilor privind abuzurile lui Kovesi: Am realizat că nu știu nimic

Mark Zuckerberg avertizează că, cu toate acestea, ideea de liberate de exprimare este amenințată. Unii considerând că aceasta "îndepărtează oamenii în loc să îi apropie, iar alții din spectrul politc sunt de părere că atingerea unui rezultat preferat de ei este mult mai important decât să permită oamenilor să aibă o voce".

"Puterea indivizilor de a se exprima s-a extins rapid în ultimele decenii. Dar în timpul unei crize sociale, există un impuls de a retrage această libertate de exprimare (...) Astăzi, în alt moment de tensiune socială, impulsul de a restricționa libera exprimare s-a întors. Avem de ales: Putem să susținem libertatea de exprimare, să înțelegem dezordinea, dar să credem că drumul spre progres înseamnă să înfruntăm idei provocatoare. Sau putem să decidem că există un cost prea mare", a mai declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.