Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Zuckerberg, reacție la războiul dintre Donald Trump și Twitter: 'Noi avem o politică diferită'

USA Today
Mark Zuckerberg

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg s-a distanţat de Twitter şi de conflictul acestuia cu preşedintele american Donald Trump, înainte ca Executivul să abandoneze o lege care proteja operatorii reţelelor de socializare, relatează Reuters.

Trump, care acuză aceste companii că acţionează împotriva conservatorilor - fără să prezinte probe în acest sens - şi-a intensificat atacurile la adresa Twitter, după ce reţeaua de socializare i-a marcat două mesaje cu un avertisment prin care-i îndeamnă pe utilizatori să verifice veridicitatea afirmaţiilor şefului statului.

”Noi avem o politică diferită faţă de cea a Twitter cu privire la acest subiect”, a declarat Zuckerberg la Fox News, postul de teviziune preferat al locatarului Casei Albe, conform news.ro.

Cele două platforme retrag conţinuturi care încalcă termenii şi condiţiile frnizării serviciilor, însă abordarea Facebook, afirmă Zuckerberg, ”ne diferenţiază de alte întreprinderi în domeniul tehnologiei în privinţa libertăţii de exprimare şi a facerii auzite a tuturor vocilor”.

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis a luat măsurile ca și cum n-ar avea copii

Facebook semnalează mesaje problematice, însă nu verifică mesajele publicate de către politicieni.

Unii congresmeni şi candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden denunţă în această politică o răspândire a unor informaţii false pe Internet.

Trump, care se declară victima unei cenzuri pe Twitte, a semnat joi un decret prezidenţial împotriva operatorilor reţelelor de socializare şi a anunţat că va acţiona să impună o lege în completarea acestui decret.

Decretul, pe care Casa Albă a anunţt că l-a semnat Trump, prevede ca întreprinderi care gestionează reţele de socializare să nu mai beneficieze de protecţie cu privire la responsabilitatea pe care o au faţă de conţinuturi scrise de navigatori pe Internet, a anunţat Trump, care a precizat că se aşteaptă la recursuri în justiţie împotriva deciziei sale, dar a apreciat că administraţia sa este pregătită în acest sens.

Trump vrea să ”suprime sau modifice” secţiunea 230 a unei legi din 1996, Communications Decency Act, a cărei menire iniţială era să lupte împotriva pornografiei online.

În esenţă, această lege a fost invalidată de tribunale ca încălcând libertatea de exprimare, însă secţiunea 230 a rămas în vigoare.

În practică, ea protejează site-urile şi alte servicii de difuzare de conţinuturi de proceduri judiciare împotriva unor conţinuturi scrise de către navigatori pe Internet.

Numai Congresul poate abroga această lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.