Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maroc: islamiştii în frunte după alegerile parlamentare (rezultate parţiale)

operationworld.com
Maroc

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (PJD, islamist) a câştigat 99 de locuri în parlamentul Marocului, iar Partidul Autenticităţii şi Modernităţii, clasat al doilea, doar 80 de locuri, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 90% din voturile la alegerile legislative de vineri, transmit agenţiile de presă internaţionale. Partidul conservator naţionalist Istiqlal a obţinut 30 de locuri, a anunţat ministrul de interne Mohamed Hassad. Numărătoarea continua în cursul nopţii pentru 90 de locuri rezervate în legislativ femeilor şi tinerilor. 

Sistemul politic marocan nu permite niciunui partid să obţină direct prin vot majoritatea în parlamentul cu 395 de locuri, iar formaţiunea aflată pe primul loc trebuie să formeze un guvern de coaliţie, explică Reuters. 

Agenţia EFE relatează că islamiştii au început să sărbătorească pe străzile capitalei marocane, după rezultatul care le întrece aşteptările. De la sediul său din Rabat, PJD a anunţat deja victoria, iar secretarul general al partidului, prim-ministrul în exerciţiu Abdelilah Benkiran, a mulţumit electoratului pentru reconfirmarea încrederii în el. 

PJD, aflat la conducerea guvernului marocan de cinci ani, a obţinut 107 locuri în parlament la precedentele alegeri, în 2011, reaminteşte EFE. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.