Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocco, al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, în competiţia New Directors a Festivalului de la San Sebastian

sansebastianfestival.com
festival de film san sebastian

„Marocco”, al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, cu Şerban Pavlu, Crina Semciuc şi debutanţii Ana Indricău şi Tudor Cucu - Dumitrescu în distribuţie, a fost selectat în competiţia New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian, care va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie, potrivit news.ro..

Treisprezece producţii din 15 ţări vor concura pentru trofeul Kutxabank-New Directors în valoare de 50.000 de euro.

Secţiunea este dedicată regizorilor aflaţi la debut sau la al doilea film. Din totalul filmelor selectate anul acesta, nouă reprezintă debuturi în regie.

Au fost alese lungmetraje din ţări ca Argentina, Coreea de Sud, Turcia, Slovenia, Canada şi Spania.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Emauel Pârvu, care a lucrat ca actor pentru unii ca Adrian Sitaru, Cristian Mungiu şi Dan Chişu, a câştigat cu lungmetrajul de debut, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (2017), premiul pentru regie la Sarajevo IFF.

„Marocco” (cu titlul internaţional „Mikado”), cel de-al doilea lungmetraj regizat de el, va avea premiera mondială la San Sebastian.

Filmul urmăreşte destinele a două iubiri care ajung în situaţii de viaţă şi de moarte ca urmare a neîncrederii. Este o poveste universală despre responsabilitatea morală a faptelor care duc la consecinţe fatale, dar şi despre lanţul faptelor mici făcute cu intenţii bune care generează prăbuşirea unui eşafodaj construit pe o iubire puternică.

Din distribuţie fac parte Emila Popescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea şi copiii Amalia Constantinescu şi Sonia Stolea.

Scenariul este semnat de Alexandru Popa şi Emanuel Pârvu, imaginea îi aparţine lui Silviu Stavilă, iar montajul lui Dan Ştefan Pârlog.

Filmul este produs de Miruna Berescu (prin FAMart) alături de co-producătorii Jordi Niubo, Teodor Mirea şi Bogdan George Apetri.

„De fiecare dată când faci un film, te gândeşti la ce parcurs va avea, dacă lumea va înţelege ce ai vrut să spui, dacă va fi plăcut, dacă publicul va reacţiona aşa cum te aştepţi. Contextul pandemiei ne-a făcut să ne punem altfel genul ăsta de întrebări. Pe de altă parte, premiera într-un festival ca San Sebastian, ne face să sperăm în universalitatea mesajului pe care vrem să îl transmitem. Onestitatea abordării narative din plan personal, aduce o estetică aparte - în care m-am ferit foarte mult de explicaţii - cinema-ul fiind o artă explicativă în sine (lucrând cu imagini) şi am sperat ca acest lucru să poată fi observat”, transmite regizorul filmului într-un comunicat.

Producătoarea Miruna Berescu completează: „O premieră mondială la un festival ca San Sebastian este foarte importantă în sine şi, în acelaşi timp, deschide drumul filmului nostru către publicul din România. În plină pandemie, imediat după lockdown, când am putut începe filmările, noi, ca echipă, ne întrebam dacă va mai veni momentul acesta - de a vedea filmul pe ecran, într-o sală de cinema, de aici sau din afară”.

„Marocco” urmează să aibă premiera pe ecranele din România în această toamnă.

Lungmetrajul este produs cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producţie cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production.

Emanuel Pârvu este regizor, scenarist, actor şi conferenţiar universitar. „Marroco” este cel de-al doilea lungmetraj al său, după „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, premiat pentru regie, dar şi interpretare masculină (Şerban Pavlu) la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2017 şi a avut un parcurs festivalier care a inclus New York, Sofia, Cottbus etc, fiind achiziţionat pentru 12 teritorii de către HBO, dar şi de platformele Netflix, HBO GO, Cinesquare.

Anterior, Emanuel Pârvu a scris şi regizat o serie de scurtmetraje multi-premiate: „O familie”, 2009 - Sarajevo IFF, Trieste IFF, Valladolid IFF; „Pui, cartofi prăjiţi şi-o cola”, 2012 - cel mai bun scurtmetraj la Anonimul IIFF. În 2018, a realizat scurtmetrajul „Totul e foarte departe”, care a fost premiat la Festivalul de la Film de la Valladolid - secţiunea Punto de encuentro, intrând astfel pe lista celor 94 de filme aflate în cursa pentru nominalizare la premiul Oscar pentru scurtmetraj 2020.

În ipostaza sa de actor, Emanuel Pârvu este proaspătul câştigător al premului Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal („5 minute”, regia Dan Chişu).

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastian va avea loc în perioada 17 - 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.