Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul introduce restricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru trei săptămâni pentru a potoli răspândirea pandemiei

operationworld.com
Maroc

Guvernul marocan a anunţat luni o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional şi noi măsuri restrictive, cu începere de miercuri şi pentru o durată de trei săptămâni, pentru a încerca să oprească răspândirea pandemiei de COVID-19, notează AFP preluat de agerpres.

Autorităţile marocane au decretat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 21.00 şi 06.00, "cu excepţia cazurilor de primă necesitate".

Noile măsuri includ şi interdicţia petrecerilor şi adunărilor publice sau private, precum şi închiderea restaurantelor, cafenelelor, magazinelor şi bazarelor la orele 20.00, potrivit unui comunicat al executivului marocan dat publicităţii luni seară.

Restaurantele din marile oraşe Casablanca, Marrakech, Agadir şi Tanger vor trebui să închidă complet pentru o durată de trei săptămâni, a adăugat sursa.

Aceste decizii au fost adoptate "pentru a întări procedurile stării de urgenţă sanitară" în vigoare de la jumătatea lui martie, "pe baza recomandărilor Comisiei ştiinţifice şi tehnice". Ele intervin şi în ajunul sărbătorilor de sfârşit de an.

Pandemia nu slăbeşte în Maroc unde peste 2.000 de noi cazuri pozitiv sunt recenzate în medie zilnic.

Marocul a înregistrat în total peste 418.000 de cazuri de contaminare, dintre care 7.000 de decese şi peste 380.000 de vindecări, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Pentru a opri răspândirea pandemiei care îi loveşte din plin economia, această ţară cu 35 de milioane de locuitori speră să lanseze până la sfârşitul anului o campanie naţională de vaccinare vizând imunizarea în trei luni a circa 20 de milioane de adulţi.

Data lansării acestei campanii nu a fost anunţată până în prezent.

Marocul a prelungit starea de urgenţă sanitară până la 10 ianuarie. Mai multe oraşe sunt supuse deja unor restricţii de circulaţie: la Casablanca interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost introdusă în septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.