Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marta Stenevi a fost aleasă co-lider al Partidului Verde din Suedia

Agerpres
suedia steag drapel

Verzii din Suedia, care participă la guvernare, au ales-o în funcţia de co-preşedintă a partidului pe Marta Stenevi, fost secretar general, informează DPA.

Politiciana de 44 de ani a fost aleasă duminică la un congres digital special al partidului, cu 142 de voturi din 265, în detrimentul parlamentarelor Annika Hirvonen şi Rebecka Le Moine şi al politicienei locale Elin Soderberg, potrivit agerpres.ro.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

În viitor, Marta Stenevi va conduce Partidul Verde împreună cu ministrul de finanţe Per Bolund, într-o conducere duală feminină-masculină tipică partidului. Preşedinţii sunt numiţi purtători de cuvânt ai partidului.

Stenevi a intrat în cursă ca favorită pentru a-i succeda colegei sale Isabella Lovin, ministrul Climei şi Mediului şi care părăseşte politica. Cine va prelua ministerul ei este încă neclar.

Stenevi locuieşte în Malmo şi este considerată un expert în afaceri sociale, dar şi în probleme climatice şi de mediu.

O aşteaptă o sarcină dificilă: în ţara de origine a activistei pentru climă şi mediu Greta Thunberg, Verzii au beneficiat mult timp de o popularitate de doar aproximativ 4% în sondajele de opinie şi, de asemenea, au primit doar 4,4% voturi la ultimele alegeri parlamentare din 2018.

"Patru la sută nu este suficient. Nu putem schimba lumea în ritmul necesar dacă nu luăm mai mulţi oameni cu noi'', a spus Steveni duminică.

Următoarele alegeri generale din Suedia sunt programate pentru toamna anului 2022. Verzii se află la guvernare împreună cu social-democraţii primului ministru Stefan Lofven.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.