Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz le promite germanilor că vor avea parte de alegeri generale CAPTIVANTE

Huffington Post UK
Martin Schulz

Martin Schulz s-a arătat extrem de combativ în primul său discurs după ce a fost desemnat candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei, relatează Politico, conform agerpres.

"Alegerile din acest an vor fi cu adevărat captivante. Partidul nostru, SPD, nutreşte ambiţia de a deveni cea mai puternică forţă politică din Germania. Iar eu vreau să devin următorul cancelar al Germaniei", a spus Schulz duminică, în faţa susţinătorilor şi a oficialilor SPD veniţi la sediul din Berlin al partidului.

Citeşte şi: Trump a autorizat PRIMA intervenţie militară. Operaţiunea s-a soldat cu morţi şi răniţi

"A fost mesajul după care tânjeau cei din partid şi a semănat cu acel 'Da, putem!' promovat de fostul preşedinte american Barack Obama, comentează Politico, subliniind că Schulz a făcut referire în discurs la trecutul ţării, vorbind despre foştii cancelari Willy Brandt, Helmut Schmidt şi Gerhard Schröder, pe care i-a descris drept "buni pentru Germania".

Liderii SPD l-a desemnat duminică pe Schulz drept candidat, iar fostul preşedinte al Parlamentului European a scris pe Twitter că este recunoscător pentru această decizie. Nominalizarea va deveni oficială la congresul din martie al formaţiunii, iar săptămâna viitoare Martin Schulz va demisiona din legislativul UE, unde a rămas europarlamentar.

"E timpul pentru mai multă dreptate. E timpul pentru Martin Schulz" - este mesajul de pe primele afişe de campanie ale social-democraţilor, iar trimiterea se face la alegătorii din clasa de mijloc, pe care Schulz transmite că nu îi va abandona. "Vreau să-i pun pe primul plan pe cei care muncesc din greu, pe ei şi problemele şi îngrijorările lor", a afirmat viitorul contracandidat al lui Merkel.

În discursul său, Martin Schulz a dat şi exemple concrete. "Când o brutărie locală plăteşte impozite, dar o companie globală din industria cafelei nu, atunci nu putem vorbi despre corectitudine. Când investim miliarde de euro ca să salvăm unele bănci, în timp ce în şcolile unde învaţă copiii noştri cade tencuiala, atunci nu putem vorbi despre corectitudine", a spus el, adăugând că în campania sa va da o mare importanţă şi evaziunii fiscale.

Citeşte şi: O mare companie aeriană îşi schimbă echipajele pentru zborurile spre SUA

Schulz a evitat să o atace direct pe Angela Merkel şi s-a limitat să o critice pentru "lipsa de viziune". În schimb, i-a criticat dur pe aliaţii din CSU ai cancelarului pentru că l-au "linguşit şi aplaudat" pe premierul ungar Viktor Orban, pe care Schulz l-a acuzat că profită de Uniunea Europeană.

"Germania dă dovadă de solidaritate. Dar dacă ţări precum Ungaria iau bani de la UE, însă nu vor să primească refugiaţi, următorul guvern federal trebuie să pună problema solidarităţii în conexiune cu următorul buget al UE", a spus fostul lider al PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.