Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a autorizat PRIMA intervenţie militară. Operaţiunea s-a soldat cu morţi şi răniţi

Doi presupuşi militanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida au fost ucişi într-un atac cu dronă americană în centrul Yemenului, au indicat luni oficiali locali, la câteva ore după ce comandouri americane au întreprins prima operaţiune militară autorizată de către preşedintele Donald Trump, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Potrivit surselor, drona a bombardat un vehicul care circula în Baihan, în provincia Shabwa, având la bord două persoane suspectate de apartenenţă la Al-Qaida. Cei doi bărbaţi au fost ucişi în atac.

Citeşte şi: Politica Germaniei privind migraţia a fost O GREŞEALĂ

Reţeaua Al-Qaida s-a folosit de războiul civil din Yemen - dintre mişcarea houthi, susţinută de Iran, şi guvernul preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, sprijinit de Arabia Saudită -, pentru a recruta tot mai mulţi adepţi şi pentru a-şi întări influenţa în ţara din ce în ce mai săracă.

SUA, care consideră ramura yemenită a reţelei Al-Qaida drept o mare ameninţare pentru interesele sale regionale, au întreprins zeci de atacuri cu dronă în Yemen în timpul preşedinţiei lui Barack Obama. Washingtonul a recunoscut faptul că întreprinde atacuri cu dronă împotriva militanţilor, dar a refuzat să comenteze atacurile specifice.

Un membru al unui comando american a murit şi alţi trei au fost răniţi în cursul unui raid întreprins duminică în districtul rural Yakla din provincia yemenită Al-Bayda (centru). Armata americană a indicat că cel puţin 14 presupuşi militanţi ai Al-Qaida au fost ucişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.