Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz va prelua abordarea lui Emmanuel Macron, sperând că ar putea să câştige alegerile

theguardian.com
martin schulz

Candidatul Partidului Social-Democrat german (SPD) pentru postul de cancelar, Martin Schulz, a sugerat vineri că în campania premergătoare alegerilor legislative din septembrie va prelua abordarea pe care noul preşedinte francez, Emmanuel Macron, a avut-o în campania sa prezidenţială, transmite agenţia DPA. Emmanuel Macron s-a evidenţiat prin echilibrarea poziţiei sale proeuropene, cerând o reformă o arhitecturii zonei euro, care a ajuns la ora actuală să fie considerată nedemocratică.

'Voi face exact la fel', a declarat Schulz cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Avem nevoie de un nou imbold puternic pentru Europa care să trezească de asemenea un nou entuziasm pentru Europa', a explicat el în continuare. Schulz a cerut de asemenea ca politica financiară europeană să fie legată de cea privind migraţia, sugerând astfel ca ţărilor care nu acceptă cotele obligatorii de refugiaţi să le fie reduse fondurile europene. 'Ţări care iau mulţi bani, precum Polonia, ne-au abandonat în chestiunea refugiaţilor', a spus el, susţinând că Germania, fiind cel mai mare contributor financiar al UE, nu poate accepta acest refuz.

După ce Schulz a demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua preşedinţia SPD, acest partid a crescut în sondaje la începutul anului, ajungând chiar peste Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel. Dar conservatorii au câştigat recentele alegeri regionale din cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, şi au revenit de asemenea în sondaje, conform Agerpres. În ultimul sondaj, publicat tot vineri, formaţiunea CDU este cotată cu circa 38% din intenţiile de vot şi SPD cu numai 26%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.