Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturia cutremurătoare a judecătorului Mustață: DNA nu a vrut să judec Dosarul ICA

stan mustata

 

Îndepărtarea judecătorului Stan Mustață din completul care judeca dosarul ICA, apoi arestarea și condamnarea sa pe repede-înainte, au ridicat numeroase semne de întrebare. Judecătorul a fost mereu convins că totul i s-a tras de la faptul că judecata sa în dosar era bazată pe probe (sau lipsa acestora) și, deși a simțit presiunea DNA, nu a crezut că va fi îndepărtat.

„Totul era calculat. În ultimul cuvânt atât am spus: „Nu se face altceva decât se încearcă” – eu am spus „se încearcă”, eram convins că nu se va reuși – „îndepărtarea mea din completul care judecă dosarul ICA” , afirma Stan Mustață într-un interviu acordat pentru România TV în ianuarie 2017.

Construit pe ideea unui prejudiciu important, dosarul ICA s-a clătinat serios din acest punct de vedere, iar prejudiciul de care s-a vorbit nu exista în actele Ministerului Agriculturii. Acest detaliu extrem de important i s-a părut decisiv lui Stan Mustață.

„Am fost bombardat cu întrebări: “Ce vreau să fac?”. Ei nu știau ce vreau să fac eu. Urma ca apărarea… Nu știam ce probe, că nu avem de unde să știu ce probe, dar noi aveam o probă, vă repet, audierea Ministrului Agriculturii. Era esențială situația prejudiciului. În ce bilanț contabil, pe ce an, a apărut? Că în patrimoniu trebuie să apară. Patrimoniul persoanei juridice e ca și patrimoniul persoanei fizice. Ai datorii și credite. Când a apărut așa? Este reală? A apărut vreodată? Trebuia lămurită acea problemă? Dacă nu ai pune prejudiciu, era fapta pentru care se formulase acest dosar este faptă de prejudiciu. Dacă nu ai prejudiciu, nu ai faptă”, afirma Stan Mustață în același interviu.

Astfel, el devenise elementul imprevizibil într-un dosar care trebuia să se încheie cu condamnări, iar DNA nu voia să riște să piardă în instanță.

„Scopul pentru care am fost înlăturat eu din dosar: Cred că, în continuare, nu puteau să lase la hazard, să lase la întâmplare soluția. Odată ce a apărut în spațiul public reprezentantul DNA-ului și a spus: „Un moment important din Dosarul Voiculescu, ICA – după ce a fost condamnat – a fost arestarea judecătorului Mustață și îndepărtarea din complet”. A scăpat-o, a spus-o fără să vrea”, sublinia Stan Mustață în ceea ce avea să fie ultimul interviu înainte de moartea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.