Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marturia cutremuratoare a mamei unuia dintre autorii atacurilor de la Paris

Mama lui Bilal Hadfi, unul dintre autorii sinucigaşi ai atentatelor comise la Paris pe 13 noiembrie şi soldate cu 130 de morţi, a mărturisit că îşi reproşează faptul că nu a observat la timp semnele radicalizării fiului ei, care s-a aruncat în aer în apropierea arenei Stade de France, transmite duminică AFP.

Fatima Hadfi a luat legătura sâmbătă cu un canal belgian de televiziune pentru comunitatea maghrebiană, Maghreb TV, şi s-a adresat direct prezentatorului Mohamed Tijjini.

''După atentatele de la Paris, eu nu mai trăiesc, eu supravieţuiesc. Am vina că nu am văzut nimic'' din radicalizarea lui Bilal, a spus Fatima Hadfi, extrem de emoţionată.

''Băiatul meu tocmai făcuse 20 de ani. Trăia ca toată lumea. Mergea la şcoală. Era victima acestei societăţi a opiniilor, a vorbelor - 'Nu eşti binevenit aici', 'Pleacă în ţara ta!' '', a adăugat ea, explicând că adolescenţi precum Bilal Hadfi întâmpinau obstacole în a-şi găsi un loc de muncă.

Bilal luptase în Siria alături de jihadişti din gruparea Statul Islamic şi era cunoscut de Organismul de Coordonare pentru Analizarea Ameninţărilor (OCAM) din Belgia, deoarece figura pe o listă cu 800 de indivizi înregistraţi pentru că aveau legături cu Siria.

De naţionalitate franceză, Bilal Hadfi trăia de ani de zile la Bruxelles împreună cu familia şi învăţa la liceul Anneessens-Funck din Bruxelles, până în februarie acest an, când a renunţat la şcoală şi a plecat în Siria, unde a rămas nouă luni.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.