Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturia INCREDIBILĂ a managerului Institutului Oncologic: De ce a luat șpagă

Dan Nicolae Straja

Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, a fost suspendat din funcție de Ministerul Sănătăţii, după ce judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis cererea procurorilor DNA de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile.

În faţa judecătorilor, avocatul lui Straja a spus că medicul încă din momentul primei audieri de la DNA s-a simţit vinovat „sufleteşte“ şi a acceptat să spună adevărul.

Detaliile apar în decizia Tribunalului Bucureşti, din 10 iunie, de arestare preventivă a lui Straja şi a lui Păltineanu. După ce medicii şi-au recunoscut faptele, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca cei doi să fie cercetaţi în arest la domiciliu, informează Adevărul.

Hillary Clinton nu scapă de ancheta privind e-mailurile: Ce a decis Departamentul de Stat al SUA

Fără PRECEDENT: Copiii de la centrul Sf. Nicolae, în sevraj. Doi au fost internați de urgență


Straja are 65 de ani, iar în momentul în care a fost reţinut, pe 9 iunie 2016, mai avea două luni până la pensionare. Managerul de la Institutului Oncologic are 40 de ani de carieră în medicină, este profesor universitar doctor, conducător de doctorate şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Chirurgie.

Avocatul a explicat că lui Straja îi este ruşine de fiul său care este medic, de studenţi şi de toate persoanele cu care a colaborat în cariera sa. Apărătorul a încercat să explice ce l-a făcut pe manager să primească banii, şi a  povestit că soţia acestuia este grav bolnavă şi avea nevoie de bani să acopere costul unui transplant pe care voia să-l facă în Germania.

„Medicul a făcut răul de a se lăsa murdărit de politicieni şi de bişniţari“, a  explicat avocatul, cum a ajuns clientul său în această situaţie.

El a spus că Straja va returna mita primită, de circa 100.000 de euro.

Conform DNA, în perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.