Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturii șocante din viața lui 'El Chapo', regele mexican al drogurilor

el chapo

Joaquin „El Chapo“ Guzman, considerat cel mai mare traficat de droguri din lume, este judecat în prezent la Brooklyn, New York, fiindu-i aduse 17 capete de acuzare privind traficul de droguri din SUA şi Mexic. Procesul a început în noiembrie 2018, iar procurorii au adus în sala de judecată numeroase persoane care au depus mărturie împotriva lui Guzman, inclusiv membri de carteluri şi pe una dintre amantele sale. În perioada procesului, au fost divulgate tuneluri secrete de evadare, cazuri de şpagă, iar politicieni din guvernul mexican au fost acuzaţi că au acceptat mită, inclusiv fostul preşedinte al Mexicului, Enrique Peña Nieto, potrivit Adevărul.

Business Insider a făcut o listă cu mărturii din procesul său de până acum:

- Una dintre cele mai valoroase mărturii au fost ale fiului unui lider de top al cartelului Sinaloa, care a depus mărturie împotriva lui Guzman. Vicente Zambada Niebla este fiul lui Ismael „El Mayo“ Zambada, considerat unul dintre colegii lui Guzman în cadrul ierarhiei cartelului Sinaloa. Poreclit El Vincelito, acesta a descris în amănunt abuzurile din interiorul cartelului. Într-una din mărturiile sale, Zambata a mai spus că Guzman a ordonat ca fratele unui alt lider de cartel să fie ucis pentru simplul motiv că acesta nu a vrut să dea noroc cu el într-o întâlnire „de pace“ între bande.

- Tot Zambada a mărturisit că Guzman avea o obsesie pentru arme şi că deţinea o bazooka şi AK-47. Arma sa favorită a fost un pistol cu ​​calibrul 38, gravat cu iniţialele sale. „Pe mâner erau diamante“, a mai spus Zambada, iar procurorii au arătat fotografii cu arma anul trecut.

- O amantă a lui El Chapo, însă, a descris un tunel secret de escapadă ascuns sub o cadă pe care cei doi l-au folosit ca să scape de poliţiştii mexicani. Lucero Guadalupe Sánchez López, în vârstă de 29 de ani, a povestit incidentul petrecut în 2014, în care ea şi Guzman au scăpat de autorităţile mexicane folosind un tunel ascuns sub o cadă. Tunelul conducea la un sistem de canalizare din Culiacán, oraş din statul Sinaloa.

- Edgar Galvan, care a declarat că rolul său în cartelul Sinaloa a fost acela de a introduce fraudulos arme în SUA, a mărturisit că ucigaşul plătit de Guzman şi unul dintre oamenii săi de încredere, Antonio „Jaguar“ Marrufo, avea o „camera de crimă“ la graniţa cu Statele Unite. Camera, a spus Galvan, conţine ziduri izolate fonic şi un canal de scurgere. „Din acea casă nimeni nu iese“, a spus Galvan juraţilor. Ambii bărbaţi sunt acum în închisoare pentru contrabandă cu arme de foc.

Citește și - Rudel Obreja: Mi s-a cerut în toaleta DNA să o dau pe Udrea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.