Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturisire. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a participat la marşul LGBT

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell. a participat la marşul LGBT din weekendul trecut.

El le-a spus jurnaliştilor că protestele din România ultimilor ani arată că "democraţia este vivace".

"Faptul că sunt demonstraţii de foarte multe forme este un semn că democraţia este vivace aici în România. Cred că este important ca toate punctele de vedere să fie ascultate. Recent am participat la Bucureşti la un marş pentru comunitatea LGBT. A fost un eveniment foarte liniştit. A fost o altă demonstraţie în aceeaşi zi. Este un semn că este o societate în care există posibilitatea de a exprima diverse puncte de vedere. Este un semn bun", a afirmat Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a spus totodată că speră că lupta anticorupţie va continua şi va înregistra progrese, amintind în acest sens că în 2007, atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, a fost stabilit MCV-ul.

"România s-a angajat atunci să facă progrese în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi stabilirea statului de drept. În fiecare an care a urmat, raportul MCV a înregistrat un progres, a înregistrat că organizaţii anticorupţie precum DNA, ANI, DIICOT au făcut paşi importanţi pentru România, pentru lupta anticorupţie. S-au făcut schimbări la nivel de legislaţie şi al sistemului juridic, s-au făcut paşi importanţi pentru stabilirea statului de drept. Este un moment important pentru România. S-au făcut foarte multe, au fost foarte mulţi paşi importanţi făcuţi, dar paşi trebuie făcuţi şi în viitor şi sper să fie în sens pozitiv", a declarat ambasadorul Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.