Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU în Yemen. ATENTAT într-o moschee aglomerată

atentat

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite joi într-un atentat asupra unei moschei din capitala yemenită Sanaa, unde credincioşi şiiţi participau la rugăciunea ocazionată de Eid Al-Adha, marea sărbătoare musulmană, numită şi a Sacrificiului, care marchează sfârşitul pelerinajului Hajj la Mecca, una dintre cele două mari sărbători anuale, relatează AFP. 

Atentatul, comis cu încărcătură explozivă, în conformitate cu o sursă de securitate, a vizat moscheea Balili, situată în apropiere de clădirea Academiei de poliţie din Sanaa, frecventată de susţinători ai rebelilor şiiţi houthi, care controlează capitala yemenită de un an. 

Unii martori afirmă că, în afară de bomba plasată în interiorul lăcaşului de cult, un atacator sinucigaş şi-a detonat centura explozivă pe care o avea asupra sa la intrarea în moschee în momentul în care credincioşii se grăbeau să iasă afară după prima deflagraţie. 

Capitala yemenită, controlată de un an de rebelii şiiţi houthi, a cunoscut din luna martie mai multe atentate vizând credincioşi şiiţi în moschei, atentate ce au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. 

La începutul lunii septembrie, un dublu atentat împotriva unei moschei la Sanaa s-a soldat cu 30 de morţi şi aproape 100 de răniţi. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic, gruparea jihadistă sunnită care îi consideră pe musulmanii şiiţi drept eretici. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.