Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU la graniță: Cel puțin 50 de soldați etiopieni au murit la frontiera cu Sudanul

Voice of Djibouti
Nil egipt etiopia sudan

Cel puţin 50 de soldaţi etiopieni au fost ucişi în ciocniri cu forţele sudaneze într-o regiune de frontieră disputată, au anunţat vineri surse din armata sudaneză, citate de DPA.

Luptele au început după ce soldaţii etiopieni au lansat atacuri separate asupra armatei sudaneze joi în zona Umm Karura din regiunea Al-Fashqa, au declarat doi ofiţeri de rang înalt sub protecţia anonimatului.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Un soldat sudanez a fost de asemenea ucis în ciocniri, au spus ofiţerii, scrie agerpres.ro.

Armata sudaneză a reuşit să recupereze terenuri agricole şi să preia controlul unei tabere a armatei etiopiene, potrivit ofiţerilor.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Agenţia DPA nu a putut obţine vineri o reacţie de la la autorităţile etiopiene.

Zona de frontieră al-Fashqa este disputată de ambele ţări de decenii. Cele mai recente discuţii, care au avut loc în decembrie în capitala Sudanului, Khartoum, s-au încheiat fără un acord.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’

La mijlocul lunii ianuarie, Ministerul de Externe al Sudanului a declarat că avioane de război etiopiene au intrat în spaţiul aerian sudanez, o încălcare "serioasă" ce a amplificat tensiunile existente.

Conflictul Etiopiei în curs de desfăşurare cu regiunea sa nordică Tigray, care de asemenea se învecinează cu Sudanul, a făcut ca mii de etiopieni să fugă în Sudan şi a turnat de asemenea gaz pe foc.

Citește și: Vlad Voiculescu sare în apărarea lui Clotilde Armand: ‘Spitalul pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ nu va fi văduvit de fonduri’

În plus, Sudanul şi Etiopia se confruntă cu tensiuni politice în legătură cu "Marele Baraj al Renaşterii Etiopiene", un ambiţios proiect hidroelectric contestat, ce va afecta debitul de apă al Nilului Albastru în Sudan, precum şi în Egipt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.