Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacrul din Texas, o picătură într-un ocean de victime - Armele au devenit cauza principală a deceselor în rândul tinerilor americani

abc7chicago.com
texas

Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani, depăşind accidentele rutiere, indică un studiu recent al autorităţilor sanitare ce arată o creştere masivă a omuciderilor cu arme de foc în SUA, precum atacul recent dintr-o şcoală din statul Texas soldat cu 19 copii ucişi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În 2020, 4.368 de copii şi adolescenţi până în 19 ani au decedat ca urmare a rănilor cauzate de arme de foc, ceea ce reprezintă o proporţie de 5,4 la 100.000 de persoane din această categorie a populaţiei, potrivit unei statistici publicate de Centrul de prevenire şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Pentru comparaţie, 4.036 de decese au fost imputate accidentelor rutiere în categoria de vârstă analizată.

Diferenţa între decesele provocate de accidente rutiere şi cele de arme de foc s-a redus ca urmare a măsurilor de ameliorare a securităţii rutiere luate de-a lungul anilor, simultan cu o creştere a numărului incidentelor cu arme.

Cele două curbe s-au intersectat în 2020, rezultatele acestei evoluţii fiind publicate săptămâna trecută de New England Journal of Medicine (NEJM).

Noile date coincid cu alte studii privind o creştere a violenţelor cu arme de foc în timpul pandemiei de COVID-19. Motivele acestei creşteri sunt multiple, dar ''nu se poate presupune că se va reveni la nivelurile pre-pandemice''.

Din punct de vedere geografic, rata deceselor cauzate de arme de foc este cea mai importantă în capitala federală Washington DC, urmată de statele Louisiane şi Alaska.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.