Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice din Botoșani. Restaurantele sunt închise, iar şcolile funcţionează online

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Autorităţile din judeţul Botoşani au instituit, joi, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din municipiul reşedinţă şi din comunele Adăşeni, Suharău şi Văculeşti, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia prefectului.

Potrivit sursei citate, măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3/1.000, potrivit agerpres.ro.

Cozmin Gușă: Lumea va intra în lockdown! Klaus Iohannis știe cât este de grav, dar vrea alegeri

De asemenea, toate unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor efectua cursurile online, pe o perioadă de 14 zile, începând de vineri, 30 octombrie.

Totodată, "activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau alcoolice şi nealcoolice de tipul cafenelelor şi restaurantelor, în interiorul clădirilor, este interzisă".

Au fost interzise, de asemenea, nunţile, botezurile sau mesele festive atât în spaţii deschise, cât şi închise, dar şi spectacolele instituţiilor de cultură, concertele, precum şi festivalurile publice sau private.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Nu sunt permise, de asemenea, nici activităţile operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Măsurile sunt valabile pe o perioadă de 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.