Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mascaţii au descins la palatul aşa-zisului 'rege internaţional al romilor' - Dan Stănescu, suspectat că a înşelat statul

F. P.
dan stanescu

Zeci de percheziții au avut loc joi în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la firme și persoane suspectate că ar fi obținut ilegal subvenții pentru angajarea unor persoane în pandemie.

Printre cei vizați în dosarul penal se află și Dan Stănescu, așa numitul “Rege Internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni”. La “palatul” acestuia au fost mobilizate efective importante.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au descins joi dimineața la palatul lui Dan Stănescu, dar și la alte 37 de adrese, în căutare de probe.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu", informa joi IGPR.

Subvenția ar fi rămas însă în buzunarele angajatorilor, iar prejudiciul calculat de anchetatori pentru perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021 se ridică la 400 de mii de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.