Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașinile clasice pot fi mai prietenoase cu mediul decât cele electrice (Studiu)

automarket
masina clasica epoca

Potrivit unui studiu recent, mașinile clasice sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele moderne. Însă, depinde mult de kilometrii pe care îi parcurgi într-un an. În această ultimă categorie sunt incluse chiar și modelele cu zero emisii. Pentru că au fost create într-o perioadă în care producătorii de automobile nu erau chiar atât de interesați de mediul înconjurător, mașinile vechi, sau clasice, dacă vrei, sunt considerate în ziua de azi foarte poluante, potrivit automarket.ro.

Un studiu realizat de o companie de asigurări britanică vine să demonteze acest mit, raportându-se la numărul de kilometri parcurși.

Potrivit celor de la Footman James, mașinile clasice sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele moderne, dacă parcurg puțini kilometri pe an.

În această ultimă categorie sunt incluse chiar și cele pur electrice.

Motivul este destul de simplu și logic, până la urmă.

Pe parcursul unui an, mașinile clasice sunt folosite mult mai puțin, comparativ cu o mașină modernă care este folosită zi de zi și care generează cantități mari de carbon în timpul producției.

Concret, în Marea Britanie, o mașină clasică emite în medie 563 de kilograme CO2 anual, în contextul în care sunt conduși circa 1.931 de kilometri.

De cealaltă parte, mașinile moderne emit mai puțin CO2 la fiecare kilometru parcurs, dar sunt conduse pe distanțe mai lungi.

Același studiu mai arată că pentru producția unei mașini de pasageri obișnuite (Volkswagen Golf în acest caz), amprenta de carbon este de 6.8 tone.

În cazul unei mașini electrice moderne (Polestar 2), această valoare ajunge la 26 de tone.

E și normal, având în vedere procesul de producție al mașinii și bateriei. Din această rațiune, Polestar promite să fie neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2030.

Așadar, unei mașini clasice i-ar trebui mai bine de 46 de ani să ajungă la aceeași cifră de CO2.

Desigur, acest lucru se va schimba începând cu finalul acestui deceniu, în contextul în care tot mai mulți producători de automobile vor să devină neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.