Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măștile de protecție contra Covid-19 pot fi LETALE pentru bebeluși - Avertismentul DUR lansat de specialiștii americani

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.wyff4.com%2Farticle%2Fnewborn-infected-with-coronavirus-virus-just-36-hours-after-birth%2F30794694&psig=AOvVaw2XFEVI-j03V9xw3H2Mh-eH&ust=1590046750711000&source=images&cd=vfe&ved=0CAMQjB1qFwoTCNilqPf3w
masca bebelus

Măștile pentru bebeluși sunt periculoase, avertizează specialiștii americani. De altfel și organizațiile profesionale ale medicilor au atras atenția că există riscul de sufocare, prin urmare bebelușii nu ar trebui să poarte măști pentru protecție împotriva Covid-19, potrivit 360medical.ro.

Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, precum și Academia Americană de Pediatrie se declară împotriva măștilor la copiii mici, în special bebeluși, din cauza riscului ridicat de sufocare. Deși cele două foruri susțin că nu există măști de protecție pentru copiii sub 2 ani, pe numeroase siteuri americane se vând măști de protecție pentru bebeluși și copii.

Citește și: Controlorii de la Nădlac II sunt sub lupa ancehtatorilor

,,Aceste produse ar putea fi mortale pentru bebeluși și trebuie îndepărtate imediat,” a sesizat medicul pediatru Alyson Smith, referindu-se la măști de tifon respirabile Jonigo pentru copii cu vârste între 0-3 ani și a cerut scoaterea acestora de la vânzare.

Măștile de protecție împotriva noului coronavirus pot fi o achiziție ispititoare pentru părinți, care doresc să ofere o protecție mai copiilor, speriați fiind de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 la copii din ultima perioadă.

Simptomele caracteristice de tuse, febră și respirație sunt mai puțin frecvente la copii decât adulții, susține MedicineNet.com.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii finanțează cu 2,1 milioane de dolari un studiu menit să cerceteze boala COVID-19 în rândul copiilor și tinerilor de până la 25 de ani, care se va derula în 35 de spitale de pediatrie din SUA. Se vor aduna date despre 800 de copii cu COVID-19 spitalizați în ideea de-a afla mai multe despre virusul SARS-COV2 la copii.

În prezent, 3 copii au murit din cauza COVID-19 în SUA, rata de deces în rândul copiilor (0-17 ani) fiind de 0,04%, conform Worldometers.info.

Un studiu realizat în Wuhan arată că 15,8% dintre copiii infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, nu au niciun simptom al bolii și niciun semn de pneumonie. În prezent, medicii din Italia și Marea Britanie investighează o posibilă asociere între infecția cu coronavirus și apariția unui număr important de copii mici care au necesitat spitalizare, prezentând simptome specifice bolii Kawasaki.

Ce recomandă medicii români

Medicul pediatru Mihai Craiu, de la IOMC din Capitală a precizat două aspecte practice menționate de experții CDC privind purtarea măștilor de către copii.

,,Nu punem cârpe (sau alte materiale textile în loc de mască) pe fața copiilor cu vârsta sub 2 ani sau a persoanelor inconștiente. Se pot sufoca! Folosim doar “dispozitive” ce seamăna cu măștile profesionale la aceste grupe de risc. Masca trebuie să stea fix pe față, pentru a face o protecție cât de cât eficientă. O mască bine pusă pe față nu aburește ochelarii și se mișcă cu respirația/vorbirea”, a scris pe pagina de facebool Spitalul Virtual pentru Copii.

Prof.dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat în mass media că îi este foarte greu să creadă că vor reuși copiii să utilizeze corect măștile de protecție. În cazul celor mai mari, ar fi utile măștile din materiale textile, nu cele chirurgicale, care se deteriorează foarte repede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.