Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măștile, o nouă problemă. Ministrul Economiei:'Cine a câștigat trebuie să livreze cantitatea, dar din ce știu nu există stoc în țară'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține că deschiderea restaurantelor e un lucru puțin probabil să se întâmple în viitorul apropiat. Din ceea ce a observat până acum V. Popescu spune că evoluția cazurilor de COVID-19 nu îl face să fie optimist, iar în privința măștilor a precizat că firma care a câștigat contractul nu are stocul promis.

„Toate măștile sunt conforme în România în acest moment. Cine a câștigat licitația trebuie să livreze cantitatea de marfă, dar din ce știu nu există stoc în țară. Probabil le aduce. Dacă le are în China, le aduce din China...”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24.

Citește și VIDEO Protestatarii au ajuns în fața sediului PNL: 'Partide penale, jeguri criminale'

„Am avut întâlnire cu HoReCa, avem pregătite regulile pentru deschiderea restaurantelor în interior, din păcate evoluţia cazurilor nu mă face să fiu optimist în privinţa deschiderii în interior a restaurantelor. Trebuie să ne convingem că proprietarii de terase și turiștii respectă regulile. Nu are sens să discutăm de interior, dacă în exterior nu respectă regulile.

Evaluăm din două în două săptămâni. Evoluția cazurilor nu ne arată că în viitorul apropiat le-am putea deschide. Eventual realizând noi controale ca să-i facem să înțeleagă că regulile trebuie respectate. Nu mă simt confortabil. Îmi e teamă că prin aceste măsuri oamenii vor fi puși în pericol. Prima măsură la terase ar fi să limităm orarul, dacă numărul cazurilor crește”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Citește și: Încă o LOVITURĂ: Austria INTERZICE orice zbor aerian spre și dinspre România

„Sper ca proprietarii de terase să înţeleagă necesitatea ca ei să ia steagul respectării măsurilor pe care le impunem şi să respecte aceste măsuri. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să îşi vadă afacerea mergând, sunt convins că oamenii vor respecta, dar trebuie şi o implicare a patronilor de terase. Eu nu am o problemă cu orarul teraselor, ci cu respectarea regulilor din terase. Problema este ca aceste reguli să se respecte, asta este principala mea cerinţă către cetăţeni, către turişti, să respecte regulile. Noi dorim continuarea activităţii economice”, a precizat Virgil Popescu.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

”Există un Comitet tehnico-ştiinţific care examinează, format din medici specialişti epidemiologi care examinează, fac grafice, ne spun tendinţe, evoluţii şi în funcţie de acest lucru propunem, discutăm, se iau decizii. Graficele le vedem mâine”, a explicat ministrul.

Virgil Popescu a afirmat că ”suntem în vârf”, ”pe un platou” al cazurilor de COVID-19. ”Suntem în vârf, observ, totuşi, că limita maximă care a fost 700 nu a mai fost atinsă, suntem pe un platou al cazurilor, sper să rămânem aici cel puţin, o perioadă de timp, apoi să coborâm. Sper să nu mai existe nicio creştere faţă de acest maxim atins”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.