Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură de ULTIMĂ ORĂ în Italia: Poliţia locală va supraveghea populaţia cu dronele

MFE
drona

Autoritatea Italiană de Aviaţie Civilă (ENAC) a dat luni undă verde pentru utilizarea de drone de către poliţiile locale, pentru supravegherea deplasărilor persoanelor invitate să stea acasă pentru a evita propagarea noului tip de coronavirus, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Autorizaţia este valabilă deocamdată până pe 3 aprilie, data teoretică pentru sfârşitul restricţiilor de deplasare şi de formare de grupuri care le-au fost impuse italienilor.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

"Numeroase unităţi ale poliţiei locale" au cerut posibilitatea de a utiliza drone, a precizat ENAC, care şi-a dat acordul pentru utilizarea de drone mai uşoare de 25 de kilograme.

Italia a interzis de duminică circulaţia internă, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea ''oricărei activităţi de producţie'' care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea populaţiei cu bunuri esenţiale. Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.