Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsura drastică luată de FED care va influența dobânzile la nivel mondial

www.gettyimages.com
rezerva federala

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context internaţional instabil.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,5%-4,75%.

"Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării de locuri de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia a scăzut într-o oarecare măsură, dar rămâne la un nivel ridicat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei cauzează dificultăţi uriaşe la nivel uman şi economic şi contribuie la o stare de incertitudine ridicată la nivel global. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise este foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Rezerva Federală a reiterat că încearcă să obţină un "grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale la intervalul 4,5%-4,75%. Comitetul anticipează că va fi necesară continuarea majorărilor dobânzilor pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă astfel încât să permită revenirea inflaţiei la nivelul de 2% în timp", subliniază Rezerva Federală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.