Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURĂ DURĂ în Bosnia - Ministrul Securităţii cere izolarea forţată a migranţilor

Greece
granita turcia grecia migranti

Ministrul Securităţii din Bosnia, Fahrudin Radoncic, a cerut miercuri poliţiei să îi izoleze cu forţa pe migranţii care traversează ţara în direcţia Europei de Vest, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproape 5.500 de migranţi sunt găzduiţi în mai multe tabere administrate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). Însă capacităţile centrelor sale sunt suprasaturate.

Alte câteva sute sau mii de migranţi sunt în mişcare, adăpostindu-se în uzine dezafectate sau în case abandonate de-a lungul Bosniei.

"Trebuie să adoptăm o atitudine riguroasă în ceea ce îi priveşte pe migranţi, să construim urgent tabere cu corturi şi cu sârmă ghimpată în jurul lor", a afirmat Fahrudin Radoncic.. "Poliţia trebuie să îi păzească şi să împiedice deplasarea lor", a adăugat el.

În opinia ministrului, este vorba de "o criză de securitate". "Este în prezent cel mai mare focar de diseminare a virusului", a afirmat el, fără a aduce probe.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

El a făcut aceste declaraţii la finalul unei reuniuni a celulei naţionale de criză împotriva epidemiei, pe care o conduce.

Mai la sud pe 'ruta balcanică' a migraţiei, Grecia a adoptat de asemenea miercuri noi restricţii la libertatea de mişcare a migranţilor pe insulele din Marea Egee.

Patruzeci de persoane au fost contaminate până acum cu COVID-19 în Bosnia, care a decretat stare de catastrofă. Însă Radoncic i-a atenţionat pe cei 3,5 milioane de locuitori din Bosnia că "adevărata amploare" a epidemiei este aşteptată "în 15 zile".

"Ne temem că numărul persoanelor contaminate este, ca în alte ţări, foarte, foarte mare, cu un număr de morţi pe care nu m-aş aventura să îl prezic", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.