Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură-fulger după demiterea Ecaterinei Andronescu: Elevii vor fi instruiți cum să se ferească de proxeneți

CNMR
copii scoala elevi

Ministerul Educației anunță că demarează activități de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către școală sau către casă. Anunțul vine după ce premierul a demis-o pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, pentru declarația că ea a fost învățată să nu se urce în mașină cu străini, în contextul cazului răpirilor din Caracal.

„În contextul pregătirii anului școlar 2019 - 2020, Ministerul Educației Naționale demarează o serie de acțiuni de conștientizare menite să crească siguranța elevilor atât în perimetrul unităților de învățământ, cât și în exteriorul acestora. Astfel, odată cu începerea cursurilor școlare, vor fi organizate activități și ateliere de informare privind potențialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - școală”, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

Aceste sesiuni de informare implică întâlniri cu polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit Ministerului, în parteneriat cu Poliția Română, elevii vor fi informați și cu privire la traficul de persoane.

„Totodată, se are în vedere derularea unor activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătățire a cunoștințelor și competențelor relevante ale profesorilor, care să le permită acestora să identifice potențialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor și să le acorde asistență”, mai arată comunicatul.

Ministerul Educației Naționale asigură elevii că depune toate diligențele ca aceștia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului, drepturi prevăzute și de Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Citește și: Fost criminalist-șef: Gheorghe Dincă se întărește. În 33 de ani de profesie n-am văzut așa erori .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.