Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masura Guvernului care ii transforma pe angajati in puscariasi

inchisoare lux stiri.apropotv.ro

De cand Guvernul a decis sa impoziteze bacsisul s-au ridicat mai multe probleme privind eficienta aceste masuri si modul in care aceasta va fi pusa in practica.

In ajutorul acestei masuri Guvernul a impus folosirea unui 'registru de bani personali' in care angajatii cum ar fi ospatarii, cameristele si altii trebuie sa declare suma de bani cu care au venit la munca, astfel incat in cazul unui control ANAF banii nefacturati gasiti de inspectori sa nu poata fi justificati in mod fals ca fiind bani personali.

Partidul Romania Unita critica aceasta masura a Guvernului si sustine ca ea ii transforma pe angajati in puscariasi si pe angajatori in gardieni. In plus o masura similara a fost declarata in trecut neconstitutionala si eliminata din legislatie.

"Solicit public Ministerului de Finanțe să prezinte dovezile că registrul de bani personali a fost introdus în legislație la solicitarea patronatelor. Avem dreptul să știm ce patronat a solicitat așa ceva sau dacă aruncarea vinei pe patroni este doar o minciună ordinară care să justifice distrugerea capitalului autohton.

Aceasta invenție oribilă a Guvernului Ponta are ca efect creșterea excesivă a birocrației, dând peste cap întreprinzătorii români. Mediul privat autohton se confruntă astfel cu un tip de măsură care afectează grav drepturile și libertățile angajaților și totodată impune o relație angajat - angajator bazată pe control și suspiciune.

În plus, această prevedere este neconstituțională, încălcând art. 53 din Constituția României și transformându-i pe angajați în pușcăriași la locul de muncă, supuși unui tratament umilitor și aberant, iar pe angajatori în gardieni. O altă încercare de a-i transforma pe angajați în deținuți fără drepturi la locul de muncă a fost făcută în 2007, dar a fost corectată de Parlament prin lege pe motiv de neconstituționalitate.

Sumele pe care ANAF vrea să le verifice la angajați sunt derizorii și mută atenția dinspre marea evaziune pe care ANAF nu are curajul să o atace. Efectul este însă dezastruos: înrăutățirea dramatică a condițiilor de funcționare atât pentru angajator, cât și pentru angajat", precizeaza Augustin Hagiu, prim-vicepreședintele Partidului România Unită.

sursa foto: stiri.apropotv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.