Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură luată de Bruxelles: Vrea să pună capăt cozilor de camioane formate la frontiere din cauza luptei împotriva covid-19

europarl.eu
Comisia europeana UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a propus o serie de măsuri statelor membre ale Uniunii Eurpene (UE), prin care să pună capăt ambuteiajelor de camioane care se formează la frontiere, din cauza controalelor în lupta împotriva noului coronavirus, după ce în weekend s-au format ”cozi de 40 de kilometri” ”în anumite pucte de trecerea a frontierei”, a deplâns ea, relatează AFP, potrivit news.ro.

Comisia a publicat luni recomandări în vederea deblocării principalelor căi rutiere în UE şi evitării întârzierilor în livrarea unor produse şi a evitării penuriilor prin instituirea unor ”axe verzi”.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

”Trecerea unei frontiere pe o cale rezervată ar trebui să dureze cel mult 15 minute”, a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video postat pe Twitter.

Ea deplânge că s-au format ”cozi de 40 de kilometriîn weekend” ”în anumite puncte frontaliere”, iar ”timpul de aşteptare era de până la 18 ore”.

”Căile rezervate ar trebui să fie deschise vehiculelor care transportă orice tip de marfă”, a subliniat germana.

Preşedinta CE a îndemnat de asemenea statele membre UE ”să suspende restricţiile (de circulaţie), de exemplu interdicţiile de a rula în weekend sau noaptea”.

”Trăim o situaţie excepţională, trebuie să dăm dovadă de supleţe”, a îndemnat ea.

Von der Leyen a îndemnat, de asemenea, la o reducere a formalităţilor administrative cu privire la munctorii din sectorul transporturilor.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

”Trebuie să le permitem să treacă mai rapid frontierele”, a îndemnat ea, subliniind că aceste ”controale sanitare la frontieră” implementate de state membre ”trebuie să fie organizate astfel încât libera circulaţie a mărfurilor să nu fie oprită”.

”Lupta împotriva virusului va dura mult timp. Forţa şi mijoacele în vederea câştigării acestei lupte vor veni de la piaţa noastră unică, iar acesta este motivul pentru care trebuie să o protejăm”, a apreciat Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.