Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură şocantă în Turcia: Lidera organizaţiei CHP din Istanbul pusă sub acuzare pentru câteva postări pe Twitter

Nations Online Project
Istanbul

Procurorii turci au pregătit inculparea liderei din Istanbul a principalului partid de opoziţie, acuzată că l-a insultat pe preşedintele ţării şi că face propagandă teroristă pe Twitter, a declarat joi un oficial turc, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Canan Kaftancioglu, lidera organizaţiei din Istanbul a Partidul republican al poporului (CHP), o critică dură a politicii guvernului, a fost una dintre figurile vizibile în campania pentru alegerile de la 31 martie din cel mai mare oraş turc.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

Deşi CHP a fost declarată câştigătoare a votului, după 25 de ani de control asupra oraşului al partidului la guvernare al preşedintelui Recept Tayyip Erdogan, autorităţile au anulat scrutinul, invocând nereguli, şi au decis să aibă loc un nou vot, pe 23 iunie.

Actul de inculpare o acuză pe Kaftancioglu că a insultat guvernul turc, pe preşedinte şi funcţionarii publici, incitând la ură şi duşmănie şi distribuind propagandă pentru o organizaţie teroristă, în special în baza unor postări pe Twitter între 2012 şi 2017, a spus oficialul citat.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Actul de inculpare, pregătit după o investigaţie care a durat peste un an, poate aduce o condamnare de la doi ani şi nouă luni, până la 11 ani de închisoare, a mai precizat sursa citată.

Canan Kaftancioglu a afirmat într-o declaraţie pentru procurori că postările sale pe Twitter au fost în limitele legale ale libertăţii de expresie, potrivit actului de inculpare.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Într-un tweet considerat propagandă teroristă, Kaftancioglu a citat un membru cu vechime al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii.

Într-o altă postare, menţionată ca insultă adusă statului, ea se referă la moartea unui adolescent de 14 ani care a fost lovit în cap de o grenadă cu gaze lacrimogene în timpul protestelor antiguvernamentale de la Istanbul din 2013.

De la numirea ei în fruntea organizaţiei din provincie a CHP, Canan Kaftancioglu a fost criticată dur de membri ai partidului AKP la putere, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.