Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri corective pentru 51 de operatori dispuse pentru încălcarea prevederilor privind protecţia datelor cu caracter personal

anspdcp

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dispus, în urma investigaţiilor efectuate în perioada 1 iunie - 30 septembrie 2019, măsuri corective pentru 51 de operatori, pentru încălcarea unor prevederi privind datele cu caracter personal.

Printre firmele pentru care au fost dispuse măsuri corective se numără Vola.ro, Altex România, Vodafone România, Orange România, Dante International, Centrul Medical Unirea, Unicredit Bank, World Trade Center, Credit Europe Bank, Gothaer Asigurări Reasigurări, Deichman Comercializare Încălţăminte, Telekom România Mobile Communications, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, România Hypermache etc.

În cazul Dante International au fost constatate încălcări în trei date diferite (13 iunie, 1 iulie şi 10 iulie), în cel al Orange în două date (12 iunie şi 31 iulie), la fel ca şi în cazul Telekom (31 iulie şi 26 septembrie).

Încălcări ale legislaţiei GDPR au fost constatate şi la şase asociaţii de proprietari, precum şi la instituţii publice precum IPJ Dâmboviţa, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Primăria Oraşului Ovidiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf Apostol Andrei, din Constanţa, Municipiul Iaşi, reprezentat prin primar, Direcţia Publică a Finanţelor Ploieşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti.

Regulamentul General privind Protecţia Datelor este un set unic de norme cu o abordare comună la nivelul UE în ceea ce priveşte protecţia datelor cu caracter personal, care se aplică direct în statele membre.

Noile reguli se aplică din 25 mai 2018, iar de atunci aproape toate statele membre şi-au adaptat legislaţia naţională pentru a se alinia la Regulament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.