Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de securitate fără precedent. Palatul Buckingham este direct afectat

Ceremonie militară veche de secole şi atracţie turistică londoneză majoră, ritualul de schimbare a Gărzii la Palatul Buckingham îşi va modifica programul din motive de securitate, în contextul ameninţării teroriste, a anunţat joi palatul regal, relatează AFP, conform agerpres.

Acest spectacol extrem de colorat, care are lor zilnic din aprilie până la sfârşit de iulie şi o dată la două zile în restul anului, atrage în permanenţă sute sau chiar mii de turişti în faţa porţilor reşedinţei Reginei Elisabeta a II-a.

Citeşte şi: ACCIDENT la METROul din New York. Peste 100 de persoane au fost rănite - FOTO/VIDEO

Armata a decis joi să modifice programul ceremoniei pe perioada începând din august şi până în martie. Începând cu 16 ianuarie, ceremonia va avea loc în zile fixe: luni, miercuri, vineri şi duminică. Ea va începe de asemenea cu jumătate de oră mai devreme, la ora locală 11:00, faţă de 11:30 până acum.

"Nu a fost luată încă nicio decizie" privind o adaptare similară a programului de vară, a precizat un purtător de cuvânt al armatei britanice.

Schimbarea survine în contextul în care, din cauza atentatului de la Berlin de la 19 decembrie 2016 soldat cu 12 morţi, poliţia britanică a întărit securitatea la Palatul Buckingham, interzicând circulaţia în faţa palatului regal în momentul schimbării Gărzii.

Scotland Yard îşi revizuieşte cu regularitate diferitele proceduri de securitate, în special atunci când are loc câte un atentat într-un oraş european.

Citeşte şi: Patru americani de culoare, ARESTAŢI după ce s-au filmat MALTRATÂND un adolescent alb / VIDEO

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie este fixat din august 2014 la 'grav', al patrulea pe o scară de 5.

La începutul lunii decembrie, şeful serviciului britanic de informaţii externe, Alex Younger, a declarat că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi războiul din Siria fac ca asupra Marii Britanii să planeze o ameninţare de atentat 'fără precedent'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.