Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri dure luate de Polonia: a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracţie

acces interzis

Oficialii polonezi au închis 13 escape room-uri din motive legate de lipsa de siguranţă, iar premierul Mateusz Morawiecki a cerut populaţiei să raporteze poliţiei şi pompierilor lacunele în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, după ce cinci adolescente au murit, vineri, într-un incendiu într-un astfel de loc de distracţie, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

În jocurile tip escape room, cei care joacă sunt încuiaţi într-o cameră sau într-o clădire şi trebuie să găsească indicii rezolvând puzzle-uri pentru a găsi cheia şi a ieşi de acolo. Considerate o provocare din punct de vedere intelectual, aceste jocuri sunt populare în rândul adolescenţilor din Polonia şi din alte ţări europene.

Leszek Suski, şeful pompierilor din Polonia, a declarat că escape room-ul amenajat într-o casă din oraşul Koszalin, unde cinci adolescente în vârstă de 15 ani au murit vineri, în timp ce sărbătoreau o zi de naştere, nu avea o cale de evacuare de urgenţă.

Pompierii au găsit cadavrele fetelor după ce au stins un incendiu lângă camera încuiată. În urma autopsiilor s-a stabilit că adolescentele au murit pentru că au inhalat monoxid de carbon. Un tânăr angajat la escape room-ul respectiv a fost internat, el suferind arsuri.

Procurorii au anunţat că probabil cauza incendiului a fost o scurgere de gaz dintr-un container aflat alături de o sursă de căldură.

Şeful poliţiei poloneze, Jaroslaw Szymczyk, a declarat că au existat pe reţelele de socializare critici cu privire la lipsa de siguranţă la escape room-ul din Koszalin, însă oficialii locali nu au fost alertaţi. El a precizat că persoana în vârstă de 28 de ani care a creat escape room-ul şi administra acel loc a fost reţinută şi urmează să fie chestionată. Va fi supus unui interogatoriu şi angajatul care a fost rănit în incendiu.

La o slujbă în memoria fetelor decedate, la catedrala Koszalin, episcopul Edward Dajczak le-a identificat pe adolescente ca fiind Julia, Amelia, Gosia, Karolina şi Wiktoria.

Citește și: Mii de turiști sunt blocați în stațiunile de schi din Austria din cauza riscului de avalanșe

Premierul Mateusz Morawiecki, Leszek Suski şi Jaroslaw Szymczyk au vorbit presei despre acest caz după o reuniune în care s-a luat în discuţie îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă la locurile de distracţie.

De vineri, peste 200 din cele 1.100 de escape room-uri din Polonia au fost verificate şi s-au descoperit probleme de siguranţă care au necesitat soluţionarea imediată. Autorităţile au decis închiderea a 13 escape room-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.