Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri DURE luate de SUA și Japonia, după racheta lansată de Coreea de Nord: Ce au hotărât Donald Trump și premierul nipon

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump şi premierul nipon Shinzo Abe s-au pus de acord să accentueze presiunea asupra regimului de la Phenian, după ce Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC/Coreea de Nord) a lansat marţi dimineaţă o rachetă care a survolat Japonia, relatează France Presse.

"Trebuie să organizăm imediat o reuniune de urgenţă a Naţiunilor Unite şi să creştem presiunea la adresa Coreii de Nord", a declarat Abe la Tokyo, în finalul unei convorbiri telefonice de 40 de minute cu liderul de la Casa Albă. "Creşterea presiunii: Japonia şi Statele Unite sunt total de acord asupra acestui punct", a insistat el.

Citește și: ALARMĂ MAXIMĂ pentru puterile lumii: Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcția Japoniei! Reacții dure

Potrivit şefului guvernului nipon, Donald Trump a reafirmat "angajamentul foarte puternic al SUA de 100% faţă de aliatul său japonez", după această "ameninţare fără precedent".

În 1998, o rachetă balistică a survolat Japonia, apoi a urmat un proiectil în 2009, dar Coreea de Nord nu atinsese în acea perioadă gradul de sofisticare actual în dezvoltarea programelor sale nuclear şi balistic.

Shinzo Abe a subliniat importanţa rolului Chinei şi al Rusiei pentru a determina Coreea de Nord "să-şi schimbe politica".

Anterior, ministrul apărării nipon Itsunori Onodera a explicat că Japonia nu a încercat să doboare racheta care a survolat insula Hokkaido (nord) timp de de două minute şi a căzut apoi în apele Oceanului Pacific, la 1.180 km est de coasta japoneză.

Citește și: Noua SUPER-ARMĂ a lui Vladimir Putin: Împotriva cui poate fi folosită / VIDEO

"Am estimat că nu reprezintă riscul de a cădea pe teritoriul nostru, aşa că am decis să nu acţionăm", a declarat el pentru presă, potrivit Agerpres.

Ca măsură de precauţie, mii de locuitori din nordul Japoniei au primit, la scurt timp de lansarea survenită în jurul orei locale 06:00 (21:00 GMT), un mesaj din partea guvernului care le cerea să se pună la adăpost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.