Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri exercițiu 'Seism 2016'

In cadrul exercitiului ”Seism 2016” declansat de Ministerul Afacerilor Interne in aceste zile, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directiile cu atributii in domeniul situatiilor de urgenta, a luat o serie de masuri de adapostire si protectie a sinistratilor, dupa cum urmeaza:

Directia Generala Operatiuni din cadrul PMB a dublat personalul dispeceratului central propriu si a pus la dispozitia sinistratilor 12 scoli in Capitala complet independente in ceea ce priveste energia electrica si apa potabila (cate 2 scoli in fiecare sector). Acestea sunt utilate si dotate cu echipamente si materiale necesare situatiilor de urgenta. Astfel, in fiecare scoala sunt cate 260 paturi de campanie, paturi, generatoare, lanterne, targi. Salile de sport aferente celor 12 scoli ce vor forma taberele de sinistrati asigura o capacitate de aprox. 4.500 locuri.

Citește și: Cum au eșuat DE DOUĂ ORI echipele de recuperare să-l salveze pe românul răpit în Burkina Faso

De asemenea, Arena Nationala este utilata si dotata cu materiale si echipamente necesare supravietuirii in situatii de urgenta (20.000 paturi de campanie, 20.000 de paturi de dormit, 3.000 marmite etc.).

Directia Inzestrare Materiala si Voluntariat din cadrul Directiei Generale Operatiuni a venit in sprijinul pompierilor care participa la acest exercitiu si a pus la dispozitie 6 tunuri electrice de aer cald pentru incalzirea taberelor/corturilor instalate intr-una din locatiile unde se desfasoara simualrile, la ROMEXPO intrarea C.

Totodata, in cadrul exercitiului de interventie in cazul unui cutremur major in Capitala, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti in colaborare cu Directia Operatiuni au testat procedura de distributie de hrana catre persoanele sinistrate in urma prabusirii cladirilor. Astfel, ieri, la ora 16.37 au fost solicitate portii de hrana pentru doua zone distincte, Fabrica de Bere Rahova si Fabrica Policolor, locatiile de desfasurare a exercitiului. In cadrul simularii s-a executat procedura de retinere a personalului DGASMB in post si au fost pregatite si transportate 650 sandwich-uri, 300 cornuri, 650 sticle de apa plata si 650 portii de ceai cald. Dupa finalizarea simularii, se va proceda la revizurea procedurilor in vederea reducerii timpilor de reactie si a imbunatatirii comunicarii.

De asemenea, DGASMB are pregatite stocurile de alimente, astfel incat poate asigura o masa calda completa pentru 4261 de persoane, timp de 2 zile.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.