Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri fără precedent ale Franţei după arestarea lui Salah Abdeslam

paris antitero

Franţa a desfăşurat forţe suplimentare pentru a "optimiza" controlul frontierelor sale, a anunţat sâmbătă ministrul de interne Bernard Cazeneuve, apreciind "extrem de ridicat" nivelul ameninţării la o zi după arestarea unui suspect-cheie în ancheta asupra atentatelor de la Paris, potrivit AFP.

După reintroducerea controalelor la graniţă pe 13 noiembrie, seara atacurilor soldate cu moartea a 130 de persoane la Paris, "aproape 5.000 de poliţişti" au fost desfăşuraţi la frontiere, a afirmat Bernard Cazeneuve la postul de televiziune privat TF1. Această măsură a permis să fie controlate şase milioane de persoane şi să împiedice 10.000 de persoane să pătrundă pe teritoriul Franţei, a subliniat ministrul.

"În această seară (sâmbătă), am adăugat celor 5.000 de poliţişti forţe suplimentare pentru a optimiza controlul, ţinând cont de informaţiile pe care le-am schimbat cu Interpolul", a anunţat el. În urma arestării vineri la Bruxelles a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie al atentatelor de la Paris, Interpolul le-a recomandat celor 190 de ţări membre o vigilenţă sporită la frontiere deoarece complicii lui ar putea încerca să fugă.

"Mai sunt multe lucruri de făcut", iar "nivelul ameninţării, dincolo de această reţea pe care suntem pe cale să o destructurăm, rămâne extrem de ridicat", a subliniat ministrul francez de interne, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.