Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile care ar creşte economia României cu 5%

revista presei

Ziarul Financiar:

La 25 de ani de la Revoluţie, Româ­nia nu-şi poate permite să rateze convergenţa cu Occidentul. Dacă vom ră­mâ­ne în mlaştina unei creşteri economice mediocre sau chiar în recesiune, dacă degradarea va continua, viitorul Româ­niei ca ţară este sub semnul întrebării. Cu 7.000 de euro PIB per capita, faţă de 35.000 de euro PIB per capita mediu în vestul Europei, şi o creştere estimată astăzi la doar 2,2% pentru 2014 şi 2,4% pentru 2015, se pune tot mai mult problema dacă convergenţa Ro­mâniei cu Occidentul se va realiza vreodată sau niciodată. Nicolas Maure, preşedinte şi director general Dacia şi director general Renault România propune 5 măsuri pentru revitalizarea economiei: 1. Revitalizarea pieţei de bunuri de folosinţă îndelungată, mai ales prin restabilirea creditării de consum (mecanisme de finanţare, garanţii, limită de îndatorare etc.). 2. Creşterea investiţiilor productive în România prin simplificarea accesului la fonduri europene şi la ajutoare de stat pentru întreprinderi mari şi IMM‑uri. 3. Accelerarea lucrărilor de infrastructură rutieră, feroviară şi portuară. 4. O mai bună adecvare a educaţiei la nevoile companiei la toate nivelurile (de exemplu învăţământ vocaţional, contracte de practica în întreprinderi alternate cu perioade de şcolarizare etc.). 5. Revizuirea codului muncii pentru mai multă flexibilitate şi îmbunătăţirea dialogului social.

Digi24:

Candidaţii la alegerile prezidenţiale încearcă să obţină voturile românilor apelând la seriozitate, la solidaritate, la estetic, la onestitate sau la patriotism. De la candidatul mândru că e român la candidatul bun sau frumos, fiecare dintre competitorii prezidenţiali se prezintă ca având cel puţin o calitate din cele indicate de orice sondaj ca fiind obligatorie pentru un preşedinte. Multe din afişele electorale ale premierului au ca slogan şi mesajul „Mândru că sunt român”, folosit de PSD şi la alegerile europarlamentare... Sloganul lui Klaus Iohannis face trimitere la originale sale săseşti şi, implicit, la mentalitatea românilor faţă de calitatea lucrurilor nemţeşti. „Și împreună vom construi România lucrului bine făcut”, este mesajul său. Elena Udrea vorbește tot despre România, dar altfel: „Să construim împreună România frumoasă”... Monica Macovei a ales cartea luptei cu corupţia şi încearcă să culeagă astfel voturi. „Macovei, mai bună decât ei”, este sloganul propus de fostul ministru al Justiţiei, care promite că va stopa hoţia din banul public.

RFI:

În timp ce kurzii se luptă în Kobane, iar americanii îi bombardează tot acolo, jihadistii din gruparea Statul Islamic progresează și către Badgdad. Se extind dincolo de Irak și de Siria. În Pakistan deja, nu mai puțin de șase comandanți talibani s-au raliat « califului » al-Bagdadi. Acum câteva zile, o întreagă provincie irakiană a căzut în mâinile jihadistilor și 180 de mii de civili s-au refugiat. Potrivit unui oficial irakian, « dacă nu se intervine terestru în următoarele zile, următoarea bătălie se va desfășura la porțile Bagdadului ».Ceea ce e surprinzător e capacitatea trupelor de jihadisti de a avansa pe toate fronturile, fără să existe o coordonare între ele. «Deși sunt bombardați, își continuă ofensiva terestră și nu renunță niciodată» -  remarcă un observator. Astăzi “califul” ar vrea ca steagul negru al gruparii să fluture în toate regiunile în care se află musulmani, din Asia până în Africa, mai ales în zonele sărace. Un grup dizident al talibanilor pakistanezi, Jamaat ul-Ahrar, a declarat deja că susține Gruparea Statul Islamic. Progresul lor îi neliniștește insa pe ceilalți radicali musulmani. Liderii Al-Quaeda de exemplu de la frontiera afgano-pakistaneză sunt considerați din ce în ce mai puțin eficace de către candidații la jihad, dupa cum se poate observa in mesajele postate de jihadisti pe retelele sociale.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.