Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile de PROTECŢIE a personalului medical devin de o IMPORTANŢĂ STRATEGICĂ în România, avertizează sindicatele medicilor

Sanador
medici masca

Măsurile de protecție a personalului medical devin de o importanță strategică în România, iar dacă tendința de creștere a numărului de angajați din sistemul medical testați pozitiv cu coronavirus va continua, sistemul sanitar “va intra în colaps mult mai repede decât era prognozat de cei mai pesimiști analiști”, avertizează Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), potrivit 360medical.ro.

Anunțul vine după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a precizat că 18 medici, adică 6% din numărul total, şi 9 asistenţi medicali (2%) au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Și alte spitale din țară, între care Spitalul Universitar din Capitală, sunt afectate de infectarea personalului medical.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

“În acest context ne vedem nevoiți să revenim cu apelul către autorități privind prioritatea protecției personalului medical de la toate nivelurile și de la toate instituțiile sanitare din țară. Considerăm că măsurile de protecție a angajaților sunt insuficiente, numărul mare de salariați contaminați crescând, din acest motiv, îngrijorător”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele CFSMR, dr. Victor Eşanu.

Organizația consideră că în multe instituții protecția personalului a fost lăsată pe planul secund, ceea ce arată că “epidemia ne-a surprins oarecum nepregătiți, cu un sistem sanitar subfinanțat, politizat și dezorganizat”.

“Cu atât mai mult, având în vedere noile circumstanțe excepționale, considerăm că măsurile de protecție a salariaților (de la echipamente și până la asigurarea locurilor de cazare – acolo unde se impune) devin de o importanță strategică”, menționează CFSMR.

“Dacă această tendință legată de numărul tot mai mare de angajați contaminați se va menține, sistemul sanitar va intra în colaps mult mai repede decât era prognozat de cei mai pesimiști analiști”, mai arată organizația, care consideră că măsurile de protecție a angajaților trebuie să devină o prioritate maximă a autorităților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.