Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile Guvernului riscă să falimenteze terasele: cât cheltuie un patron cu echiparea angajaților, în fiecare zi

daytour.ro
Centrul Vechi bar terasă

Ştefan, patron de terasă în Braşov, spune că va plăti 100 de lei pe zi pentru mănuşile şi măştile unui angajat. La fel și Dragoş, proprietarul unui lanţ de restaurante, care nu va mări prețurile pentru clienți, deși costurile lui cresc.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț CATEGORIC: Klaus Iohannis nu va da premier către PSD în următorii 4 ani și jumătate

Ştefan Gleveşanu este patron de restaurant cu terasă în Braşov. Calculele pe care şi le-a pus pe hârtie arată că ar trebui să plătească zilnic pentru mănuşi şi măşti pentru fiecare angajat în jur de 100 de lei.

„Probabil vom ajunge să cheltuim cu un om dacă vom schimba mănuşile la fiecare servire 80, 90, 100 de lei, ceea ce pentru noi sunt nişte sume foarte mari. Să iau atâtea perechi de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, deja vorbim de un profit în minus, nu mai vorbim de profit”, spune Ştefan Gleveşanu.

Şi asta în condiţiile în care meniul poate să fie adus la masă de mâini mai degrabă curate decât înmănuşate. Acest lucru este explicat de un epidemiolog.

„Din punctul meu de vedere purtarea mănuşilor este o chestiune care excede în momentul de faţă. Cred că mult mai corect ar fi spălarea mâinilor cu regularitate”, spune medicul epidemiolog Adrian Pană.

Despre un cost de 2.000 de euro pe lună pentru echipamente şi dezinfectanţi povesteşte şi Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Bucureşti. Omul nu are de gând să-şi recupereze aceşti bani din buzunarul clientului de la terasă, aşa că, în mod clar, profitul va avea anul acesta alte cifre.

„Vor fi clienţii timoraţi, speriaţi de COVID şi cu mai puţini bani în buzunar. Nu poţi să te adresezi lor cu un preţ mai mare. Cred că vom vedea scăderi ale preţului de meniu”, a declarat Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.