Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masurile luate de ICCJ in cazul baronului de Brasov

Aristotel Cancescu

ICCJ a respins cererea formulata de procurori privind arestarea preventiva a baronului de Brasov Aristotel Cancescu si a dispus cercetarea lui sub control judiciar.

"În baza art. 227 C.proc.pen. respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov de arestare preventivă a inculpaţilor Căncescu Aristotel Adrian şi Bâgiu Gabriel. În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin.4 lit.b şi art. 211 C. proc. pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Căncescu Aristotel Adrian şi Bâgiu Gabriel. În baza art. 215 alin.1 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie, respectiv Poliţia Municipiului Braşov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

În baza art.215 alin.2 lit.a C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune fiecărui inculpat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) inculpaţii Căncescu  Aristotel Adrian şi Bâgiu Gabriel să nu se apropie între ei şi să nu comunice direct sau indirect pe nicio cale, precum şi să nu se apropie de Cirică Cristian Emil, Ispas Radu Petru, Diniţă Ion, Costea Viorel, Gherghe Mircia, Pascu Mihai Lucian, Popescu Aurelia, Tihărău Mariana, Băncilă Dănuţ Mihai, Pescaru Onelia Nicoleta, Dumbrăveanu Maria, Stelea Nicoleta, Blaga Nicolae, Opreafenea Ioan, Nedelcu Nicolae, Ciapă Vasile şi Boţoman Ioan şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 C. proc. pen., atrage atenţia fiecărui inculpat că, în caz de încălcare cu rea-credinţă, a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.215 alin.5 C.proc.pen. În baza art.227 alin.1 C.proc.pen. dispune punerea în libertate a inculpaţilor Căncescu Aristotel Adrian şi Bâgiu Gabriel, dacă nu sunt arestaţi sau reţinuţi în altă cauză. În baza art.275 alin.3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţi, în cuantum de câte 50 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore", se arata in minuta ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.