Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, precizează Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments

business

Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele, dar nu ne putem aştepta ca băncile să susţină singure o astfel de măsură, a declarat, marţi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.

"Guvernul român a înţeles rapid că anumite industrii sunt afectate în mod deosebit de inabilitatea oamenilor de a interacţiona faţă în faţă. Apreciem efortul Guvernului de a susţine veniturile persoanelor afectate. Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele. În principiu, măsura are sens, însă nu ne putem aştepta ca băncile să susţină o astfel de măsură singure. Este o situaţie care trebuie monitorizată îndeaproape, pentru ca statul să se asigure că nu sunt persoane care abuzează de această facilitate", a spus Johan Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

El a afirmat că şi răspunsul monetar de a reduce dobânzile este pozitiv, dar nu înseamnă că "acum băncile sau instituţiile financiare vor fi nerăbdătoare să extindă împrumuturile, în condiţiile în care operăm într-un climat atât de volatil".

"Ca măsuri suplimentare, cred că este important ca Guvernul să continue să susţină în special IMM-urile, pentru că revenirea lor nu va putea avea loc peste noapte. Trebuie să se ia în considerare nevoile micilor afaceri şi ale persoanelor care le administrează", a mai declarat Johan Meyer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.